Mi a baj a Panna Cottámmal?
Fiú vagyok szóval ne szóljatok le. :) először főztem/sütöttem és gondoltam egy egyszerű Panna Cottával kezdek és suliban elmondhatom az olasztanárnak. 250ml tej (2,8%), 250ml habtejszín (30%)-ot forrosítottam, egy kis vaníliával, majd ha már kezdett forrni levettem a tűzről és a cukrot/zselatint beleöntöttem, 5 percig kevergettem. Aztán egy pohárba a már előbb elkészített eperszószra szűrőn keresztül beleöntöttem a meleg tejet.
Reggel kivettem a hűtőből és ugyanolyan folyós, mint tegnap elkészülés után. Miért nem állt össze?
Klasszikus panna cotta
Hozzávalók:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
6 dl 30%-os habtejszín
4 lapnyi zselatin
10 dkg finomított fehér kristálycukor
1 rúd bourbon vanília
Elkészítés: A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe. Magát a rudat is utána eresztem, és elkezdem főzni az elegyemet, nem túl nagy lángon. Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beteszem a lapokat meg a cukrot, és folyamatos keveréssel hűtöm a sodót. Mikor már kellően langyos, akkor formába öntöm, és a formákat egy 5-6 órára a hűtőbe teszem.
Tálaláskor a késem élét végigfuttatom a tál fala és a puding széle mentén, majd hagyok neki időt, hogy szépen ráhuppanjon a tányérra.
Ezt a receptet találtam, talán az a baj hogy túl melegen raktad el vagy nem volt elég zsíros tej
A tej mindenképp sok volt, nem stimmelt az arány.
De lehet a zselatin nem volt elég, nem volt jó vagy ilyesmi. Legközelebb jobb lesz. :)
Valószínűleg kevés volt a zselatin. Vagy talán még nem volt teljesen egynemű és a szűrésnél csak a tejes cucc került a pohárba, a zselatin nem.
Keress receptet az arányok miatt. És nem kell szűrőn át beletölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!