Fel lehet valamire használni az olajbogyó levét? Vagy lehet belőle csinálni valamit?
Olajbogyó leve az olívaolaj annak pedig nagy szeles a felhasználási módja
Meglocsolhatod a salátát vele de akar kenyérre locsolva is megeheted.
Lehet, hogy a kérdező arra a sós lére gondolt, amiben az olajbogyó úszik az üvegben, tasakban.
Az engem is érdekelne, mert fájó szívvel öntöm ki mindig.
Azt inkább ne!
Az a sós lé az csak egy kondenzvíz, kb. olyan, mint ami a konzerv kukoricán van. Természetesen nem ártalmas, de semmi jó nincs benne, nyugodt szívvel öntsétek ki!
igen, a sós lére gondoltam
olyan jó illata van, hogy gondoltam valamire biztos jó
Hát igazából csak abból a szempontból rossz, ami miatt maguk a konzerves ételek is: kioldódik a konzervből az összes biszfenol A meg B meg egyéb betű, mind nagymértékben mérgező a szervezetre. Persze elvileg léteznek BPA-mentes konzervdobozok is, meg kell nézni a jelölésüket (kötelező rajtuk jelölni a BPA-t).
Az üvegesekben elvileg nincs biszfenol, tehát az olajbogyóra sem vonatkozik ez, de szerintem akkoris undorító az a sós kondenzlé, én semmiképp nem használnám fel.
Undorítónak éppen nem mondanám, hiszen abban úszkált a zöldség, gyümölcs, amit utána megeszel. :)
Az csak fűszerezett víz.
Néha én is felhasználom, például ha konzerv babból, borsóból készítek levest, főzeléket, hozzá szoktam önteni legalább egy részét a lének, hogy intenzívebb legyen az íz.
Olajbogyót csak feltétnek használom, így annak a levét ki szoktam önteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!