Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fel lehet valamire használni...

Fel lehet valamire használni az olajbogyó levét? Vagy lehet belőle csinálni valamit?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Olajbogyó leve az olívaolaj annak pedig nagy szeles a felhasználási módja

Meglocsolhatod a salátát vele de akar kenyérre locsolva is megeheted.

2015. okt. 11. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kérdező arra a sós lére gondolt, amiben az olajbogyó úszik az üvegben, tasakban.

Az engem is érdekelne, mert fájó szívvel öntöm ki mindig.

2015. okt. 11. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt inkább ne!

Az a sós lé az csak egy kondenzvíz, kb. olyan, mint ami a konzerv kukoricán van. Természetesen nem ártalmas, de semmi jó nincs benne, nyugodt szívvel öntsétek ki!

2015. okt. 11. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Jó magyor embör kifizette a sós levet, nem önti ki! Öntsed béle pohárba oszt mán is kész a jó sós teja.
2015. okt. 11. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

igen, a sós lére gondoltam

olyan jó illata van, hogy gondoltam valamire biztos jó

2015. okt. 12. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Vessetek a mókusok elé, de én a kukorica levét sem öntöm le. Hülyeségnek tartom, például a csilis bab receptjénél, hogy a babot, kukoricát alaposan csepegtessük le, majd öntsünk hozzá vizet. Én meg borítom bele a lábosba levével együtt. Most őszintén, mennyivel jobb a csapvíz, mint az a lé, ami átvette már a zöldségek ízét?
2015. okt. 12. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát igazából csak abból a szempontból rossz, ami miatt maguk a konzerves ételek is: kioldódik a konzervből az összes biszfenol A meg B meg egyéb betű, mind nagymértékben mérgező a szervezetre. Persze elvileg léteznek BPA-mentes konzervdobozok is, meg kell nézni a jelölésüket (kötelező rajtuk jelölni a BPA-t).

Az üvegesekben elvileg nincs biszfenol, tehát az olajbogyóra sem vonatkozik ez, de szerintem akkoris undorító az a sós kondenzlé, én semmiképp nem használnám fel.

2015. okt. 12. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Undorítónak éppen nem mondanám, hiszen abban úszkált a zöldség, gyümölcs, amit utána megeszel. :)

Az csak fűszerezett víz.

Néha én is felhasználom, például ha konzerv babból, borsóból készítek levest, főzeléket, hozzá szoktam önteni legalább egy részét a lének, hogy intenzívebb legyen az íz.


Olajbogyót csak feltétnek használom, így annak a levét ki szoktam önteni.

2015. okt. 14. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!