Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miről lehet felismerni a...

B.Ági kérdése:

Miről lehet felismerni a piacon a jó sütőtököt?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék végre venni, amit beteszek a sütőbe és finomra sül!

2015. okt. 11. 11:55
 1/3 A kérdező kommentje:
Sajnos én már vettem olyat ami nagyon finom lett, de olyat is ami teljesen íztelen lett. A véletlen műve volt, hogy milyet sikerült vennem.
2015. okt. 11. 12:05
 2/3 anonim válasza:

"A népi hagyomány szerint akkor jó a tök, ha már megcsípte a dér, ezért a hidegebb őszi hónapokban sokkal édesebb darabokhoz lehet hozzájutni, mint kora ősszel.

A vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy minél keményebb héjú, jó illatú tököt válasszunk. A kemény héj ugyanis biztosíték arra, hogy tovább eláll a tök. A puha, sérült héjú zöldség sokkal hamarabb megromlik, sőt, lehet, hogy már megromlott. Az egészséges sütőtök felszíne fényes."

2015. okt. 11. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Ne a kerek, hanem a hosszúkás, narancssárga héjút vedd, azzal nem nagyon lehet mellényúlni. A kerek fajtájút én már nem is veszem. Az a legtöbbször rossz volt, kivéve a nagydobosi, de az meg nagyon drága.
2015. okt. 11. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!