Feleségek, ti hogyan állítjátok össze a heti menüt, amit eszik a család? Hány naponta főztök?
Van valami tippetek hogy könnyen össze tudjam állítani?
Én még csak most kezdek bele ebbe, szóval nincs sok rutinom, eddig hébe-hóba főztem, most meg rendszeresen szeretnék. Mondjuk olyan szempontból nem egyszerű, hogy csak ketten vagyunk és így kevesebb is fogy, úgyhogy nem érdemes emiatt nagy adagokat főzni.
Anyám minden nap főz.Most nem sorolom miket,meguknak legtöbbször rántott húst,mert azt szeretik nagyon.
Nekem marhát,csirkét,pulykát.
Minden nap főzök. Nem szeretjük napokig ugyanazt enni. Rántott húsok, főzelékek, pizza, gulyásleves, palacsinta, fánk, húsleves, zöldséglevesek, tészták (zöldséges,milánói, bolognai, sajtos, túrós).
Pl. a héten eddig ezeket főztem illetve tervezem:
Hétfő: házi pizza
Kedd: zöldségleves, brassói aprópecsenye
Szerda: rakott krumpli
Csütörtök: sütőtökös-paprikás makaróni
Péntek: Sült csirkemell párolt zöldségekkel
Szombat: Gulyás leves,Arany galuska
Vasárnap: nem főzök, mert ilyenkor mindig anyuméknál eszünk :)
Reggelire, vacsira valami szendvics, gyümölcs, müzli, maradék szokott lenni.
Nem állítom össze előre. Mikor mihez van kedvem alapon megy. A férjemnek is én főzök, mert ő többet dolgozik, ideje sem lenne rá, és energiája sem.
Mindig annyit főzök neki amit este vacsorára megeszik, és másnap elvisz dobozban, és mellé 3 szendvicset.
Nem csinálok bonyolult dolgokat. Hétköznap zöldséges tésztát, zöldséges, vagy kukoricás rizst, főtt/sült vagy püré krumplit visz. Ezekhez szokott menni fűszeres csirkemell illetve sertésszelet, fasirt, rántott csirke, pörkölt (sertés vagy csirkehúsból), spagetti, carbonara, hamburgerhús, néha halrudak.
Péntek este vacsira, és hétvégén főzelékeket csinálok amiket szeret: borsó, krumpli, lencse, bab, mikor mit, illetve a paprikás krumplit is ekkorra időzítem.
Magamnak külön főzök, mert diétát tartok. Zöldségeket hússal, vagy szójával, hetente egyszer tésztát is eszem, hétvégén pedig salátát hússal, sajttal.
Ha időt akarsz spórolni, a fagyasztható dolgokat: pörkölt, natúr megsütött fűszeres hússzeletek, spagetti ... ezeket előre megcsinálhatod és le lehet fagyasztani adagokban, és amikor kell hűtőben, vagy mikróban kiengedni.
Én havonta egyszer szoktam a kedvenc édességeiből is csinálni. Palacsintát karamellszósszal, vaníliás sült kalácsot porcukorral, vajkaramellát, kakaós pudingot...
De ezek közt egy olyan kaja sincs amit 1 óra alatt ne lehetne frissen is megcsinálni. Esetleg a palacsinta, de az is attól függ mekkora adagot keversz be.
Ketten vagyunk, s ahhoz szinte mindig bográcsos étel kell, hogy másnapra is maradjon (vagy olyan, amiből én nem eszem, de ilyet ritkán csinálok, régen pedig soha) :( Hja, a zöldséges ételek már csak ilyenek, kilószámra fogynak egy napon belül is. Úgyhogy szinte mindennap főzök, viszont egyszerűt.
Eszembe se jut heti menüt összeállítani, nem vagyok az a fajta. Mielőtt elkezdeném a főzést, nem sűrűn tudom, mi lesz, de néha közben is átalakul. Azért manapság már van néha valami kósza ötletem ;) A hűtő tartalma is segít, mikor melyik zöldségből van sok, ami nem áll el sokáig...
Ha valamiért tervezek (amit aztán persze felborítok), akkor úgy, hogy változatos legyen, s ha olyan étel van, amiből marad, akkor másnap csak valami ahhoz illő egyszerű cucc van, pl. leves után palacsinta. S ha kókusztejet készítek, ami után törvényszerű, hogy a párom sütit visz munkába (a kókuszmaradékból), akkor nyilván sós étel lesz ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!