Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak vele?

Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Először csináltam főzeláket zöldborsósat. /Még csak kezdő vagyok főzés téren/. Nos olvastam, hogy elég bele 2 kiskanál édespaprika, én meg hüle fejemmel 3at is tettem bele. Annyira édes lett, hogy csak na. Olvastam, hogy citromlével semlegesíthetem az édes ételt, vagy almaecettel. Nos nincs otthon ez se az se, csak normalis ecet. Abből tettem bele 2 kiskanállal de továbbra is édesnek érzem. Nincs valami tippetek amivel megmenthetném? :(
2015. szept. 25. 12:46
 1/9 A kérdező kommentje:

*főzeléket

/helyesírásért bocsi, elütöm a betűket xD /

2015. szept. 25. 12:48
 2/9 anonim ***** válasza:

Az ecettől csak savanyú lesz, ami a zöldborsó esetében nem éppen kelleme íz.

Só, és esetleg még egy tejes habarás vagy tejföl, ami tompíthat az édes ízen, amit szerintem nem a pirospaprika okoz, hanem alapból édes a borsó is.

2015. szept. 25. 12:51
 3/9 A kérdező kommentje:
jééj köszi a só segített is, mert en is gondoltam rá de keveset tettem bele, ami megse kottyant neki, de mivel ezt tanácsoltad, tettem bele kicsit többet és máris finomabb lett :)) köszi szépen
2015. szept. 25. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Esetleg hígítással és újrahabarással tompíthatod. Szerintem nem az édes paprika volt a ludas. Cukrot tettél bele?
2015. szept. 25. 12:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tettembele cukrot. Huh akkor már tényleg ehetetlen lett volna ha még azt is teszek bele :D köszi. már jó szerintem, a só megmentette :D
2015. szept. 25. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Az édes paprika nem cukros ízű, nem csípős paprikát nevezik így.
2015. szept. 25. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:

A paprika nem édes, a borsó az, ahogy már írta más is... A több só nekem eddig mindig segített :)

Az ecet keveseknek jön be zöldborsófőzelékben, nekem speciel igen, de az édes attól még édes marad, csak megjelenik a savanyú íz is. De a borsó édes, ez van. Ahogy pl. a répa is.

2015. szept. 25. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:

A paprikától nem lesz édes.

Egyébként én még sose ettem sehol sem úgy, hogy lett volna benne paprika.

Szerintem a borsó édességét érezted, nem hiába hívják cukorborsónak is.

2015. szept. 25. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Nemcsak a cukorborsó édes, a normális ugyanolyan, ha zsenge, csak annak nem ehető a hüvelye.

Kifőzdékben valóban nem paprikázzák a borsófőzeléket, inkább cukrozzák, ezért nem ettem ilyen helyen borsófőzeléket sosem, hiába a kedvencem, ha számomra jól van készítve...

2015. szept. 25. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!