Hogyan készíthető tökéletes tejhab a kávéfőző gőzkivezető karjával?
Még csak kétszer próbáltam, de egyszer sem sikerült túl jóra. Mindig nagy buborékok keletkeztek a tej tetején. Kb egy bögrényi adag úgy néz ki, hogy a tetején van kb. egy ujjnyi vastag buborékos hab, alatta pedig csak meleg tej. Szeretném, ha tömörebb, egységesebb állagú lenne, tehát kb az egész tömény habból állna.
Nem rozsdamentes acél edényben, hanem annak hiányában bögrével csináltam. Amikor melegnek éreztem, abbahagytam.
1,5%.os zsírtartalmú tejet használtam
Első alkalommal tudom, hogy az volt a baj, hogy túl mélyre nyomtam a gőzölőcsövet, de utána próbáltam rá odafigyelni. Először kiengedtem a gőz egy részét, és csak utána kezdtem el a tejet habosítani, a gőzt elzártam amikor befejeztem, nem gőzöltem a tejhab tetejét.
Legárulkodóbb jel, hogy latte macchiato-t nem sikerült csinálni, mert hiába csurgattam lassan a kávét, összekeveredett az alja homogén tejeskávévá, és csak a vékony habréteg különült el a tetején, a nagy buborékokkal.
A haszbált kávéfőző:
A tejhab, amilyen az enyém:
A cél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!