Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíthető tökéletes...

Hogyan készíthető tökéletes tejhab a kávéfőző gőzkivezető karjával?

Figyelt kérdés

Még csak kétszer próbáltam, de egyszer sem sikerült túl jóra. Mindig nagy buborékok keletkeztek a tej tetején. Kb egy bögrényi adag úgy néz ki, hogy a tetején van kb. egy ujjnyi vastag buborékos hab, alatta pedig csak meleg tej. Szeretném, ha tömörebb, egységesebb állagú lenne, tehát kb az egész tömény habból állna.

Nem rozsdamentes acél edényben, hanem annak hiányában bögrével csináltam. Amikor melegnek éreztem, abbahagytam.

1,5%.os zsírtartalmú tejet használtam

Első alkalommal tudom, hogy az volt a baj, hogy túl mélyre nyomtam a gőzölőcsövet, de utána próbáltam rá odafigyelni. Először kiengedtem a gőz egy részét, és csak utána kezdtem el a tejet habosítani, a gőzt elzártam amikor befejeztem, nem gőzöltem a tejhab tetejét.

Legárulkodóbb jel, hogy latte macchiato-t nem sikerült csinálni, mert hiába csurgattam lassan a kávét, összekeveredett az alja homogén tejeskávévá, és csak a vékony habréteg különült el a tetején, a nagy buborékokkal.

A haszbált kávéfőző:

[link]

A tejhab, amilyen az enyém:

[link]

A cél:

[link]

2015. szept. 23. 18:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Zsíros tejből kell készíteni. Minimum 2,8%-os vagy magasabb zsírtartalmú tejet használj. A technikájára rá kell érezni. A gőzölőfej épp hogy csak érjen bele a tejbe, és viszonylag erőteljesen kell engedni bele a gőzt. De azért óvatosan csináld nehogy beterítsd tejjel az egész konyhát.
2015. okt. 15. 14:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Ahogy láttam, mindig a tetejéből kanalazzák le a habot.
2015. dec. 18. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!