Gőzkar használata házi kávéfőzőn?
Ilyen kávéfőzőm van.
Próbálkoztam mindenféle tejjel, 05%-os Cserpestől kezdve 2,8-as Piloson át a házi tejig.
Mindig max csak egy icipici habot sikerült varázsolnom a tej tetejére.
Vajon én vagyok a béna, vagy a gép? Hogyan lehet házilag ilyen készülékkel tejhabot csinálni?
Úgy tudtam, kieresztem a fölös vízcseppeket, majd amikor jön a gőz, a tej tetejére tolom a gőzkart, és hamarosan varázslatos tejhabom lesz.
Inkább felforralni sikerült a tejet pár másodperc alatt.
Bárminemű tippet, praktikát szívesen fogadok, és köszönök ellőre is! :)
Rossz a technikád. A gőzkart bele kell mártani a tejbe, majd fel le mozgatni a bögrét, hogy egyenletesen gőzöljön, vagy ha elég nagy a helyed (nekem nem, mert alja is van), akkor döntheted is a kancsót és fokozatosan jobban belerakhatod a kart. Ha fölényomod a büdös életben nem lesz tejhabod.
Itt jól le van írva:
Köszi szépen.
És ugye arra is ügyelni kell, hogy nehogy agyonforraljam tejet? Mert akkor már el is rontottam.
Megpróbáltam követni módszert, jobbnak tűnt eredmény, de amint kihúztam a kar alól, teljesen összeesett a hab. Talán mert túlmelegítettem, gondolom.
Ezt nem tudom, én ilyet még őszintén szólva nem láttam. Mivel nekem kicsi a hely a kávéfőző karja és alja között, ezért amint a tetején használható hab keletkezik, le szoktam kanalazni majd a maradékot tovább habosítani.
A túlforralás esetén mondjuk száraz, összeesett habot el tudok képzelni - próbálkozz meg te is azzal, ahogy írtam, hátha az jobban megy (egyenletesen fel-le mozgatás).
Rendben, köszi, kipróbálom majd a lekanalazást is.
But not today. :) Túl sok tejet játszottam már el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!