Hogyan tudnék a fött krumplihoz hasonló módon rizs fözni? Többi lent.
Szóval az lenne a lényeg, hogy létezik olyan módszer, hogy fözöm a rizst mondjuk 20 percig, aztán leszüröm?
Bocsi az ékezetekért, telefonról írok.
létezik
kell hozzá egy szűrő...rohadt bonyolult
Miért akarod krumplihoz hasonlóan főzni, miért nem jó úgy, ahogy a rizst szokás? Miért akarod szűrögetni?
Én úgy főzöm a rizst, hogy egy egység (bögrényi) rizst kevergetve fehéredésig pirítok egy kis olajon, felöntöm két egységnyi (két bögre) vízzel, fűszerezem, ha felforrt, leveszem a gázt takarékra, fedőt teszek rá, 10 percig így párolom.
Minek szűrni? Én felteszem főni négyszeres mennyiségű vízzel, felforr, majd fő, kicsit pihen és tökéletes puha, szemenként szétváló, később viszont ragacsos rizs lesz belőle, pont ahogy a párom szereti (frissen szerintem is jó, ragacsosan is, csak amikor szeletelni lehet, az nem jön be :) lehetőleg annyit készítek, ami hamar elfogy).
Ez nem a tipikus eljárás, tudom, de más már leírta a szokásos, zsíros és dupla vizes módszert is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!