Hogyan tudnék a fött krumplihoz hasonló módon rizs fözni? Többi lent.
Szóval az lenne a lényeg, hogy létezik olyan módszer, hogy fözöm a rizst mondjuk 20 percig, aztán leszüröm?
Bocsi az ékezetekért, telefonról írok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
létezik
kell hozzá egy szűrő...rohadt bonyolult
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Miért akarod krumplihoz hasonlóan főzni, miért nem jó úgy, ahogy a rizst szokás? Miért akarod szűrögetni?
Én úgy főzöm a rizst, hogy egy egység (bögrényi) rizst kevergetve fehéredésig pirítok egy kis olajon, felöntöm két egységnyi (két bögre) vízzel, fűszerezem, ha felforrt, leveszem a gázt takarékra, fedőt teszek rá, 10 percig így párolom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Minek szűrni? Én felteszem főni négyszeres mennyiségű vízzel, felforr, majd fő, kicsit pihen és tökéletes puha, szemenként szétváló, később viszont ragacsos rizs lesz belőle, pont ahogy a párom szereti (frissen szerintem is jó, ragacsosan is, csak amikor szeletelni lehet, az nem jön be :) lehetőleg annyit készítek, ami hamar elfogy).
Ez nem a tipikus eljárás, tudom, de más már leírta a szokásos, zsíros és dupla vizes módszert is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!