Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A paleósok télen milyen...

A paleósok télen milyen idénygyümölcsöt és idényzöldséget esznek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 19. 08:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Gyümölcsöt alig (alma mindig van), zöldségek közül meg a káposztafélék, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, cékla, feketeretek mindenképpen kapható és jól tárolható is.
2015. szept. 19. 09:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Jégsalátát.
2015. szept. 19. 10:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Bármit, ami van, sőt nem idényzöldségeket is, legalábbis én, mert kellenek, csak azokból nem sokat. Plusz csíráztatok is, retket és bíborherét.

Gyümölcs? Régebben alma, ma már csak málna és banán. Mióta ketogézek (inkább, mint paleózom, de azért többnyire mindkettő megvan, bár egyes korszakokban borul a ketó, megvannak a feltételei), nem bírom az alma cukortartalmát. A banánét igen, de abból keveset is eszem. De a málna a fő, csak néha csábulok el a házban található rengeteg alma miatt, de annak ritkán van jó vége.

Tavaly még kezdő ketós voltam, napi 1-2 dkg málna fogyott, idén lehet, hogy ennél azért kevesebb lesz, főleg, hogy kitomboltam magam körteszezonban. A gyümölcsigényem nagyon alacsony.

A banán lehet, hogy bejön édesítőszernek, mivel már nem akarok eritritet enni :) Mindig tartok a fagyasztóban. 1-2 deka a max. ebből is, de sokszor kevesebb is elég.

Ja, alkalmilag azért más is van, pl. csipkebogyó és naspolya. A kis naspolyafánk decemberben, olykor még januárban is terem, az egyetlen friss téli gyümölcsöt jelentve a kertben.

2015. szept. 20. 00:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!