Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darálthúsból mit készitsek?

Darálthúsból mit készitsek?

Figyelt kérdés
Spegettit akartam de nincs itthon szósz, fasirt már volt a héten.
2010. márc. 13. 08:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Valószinüleg valami rakott dolgot csinálok, rakott brokkolit. De csinálok néhány töltött krumplit is.

2010. márc. 13. 10:09
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Pásztor pite, örök kedvenc [link]
2010. márc. 13. 10:47
 13/19 A kérdező kommentje:
Pásztor pitét készitettem nagyon jó lett, a tetejére még sajtot szórtam
2010. márc. 13. 13:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam kézíteni rizseshúsgombócot-rizs,tojás,kis hagyma,só,bors,darálthús.Vékonyra vágott zöldségekkel együtt felrakom főzni húslevesnek.Tészta nem kell hozzá.A másik:ugyanezt a gombócot felteszem főni,kevesebb vízzel,megsózom.Ha megpuhult,kiveszem óvatosan a gombócokat,a levét behabarom tejfölösen mártásnak,ízesítem.Krupli püré illik hozzá.Sokszor készítem,kiadós,nagyon finom mind a kettő,nem drága és könnyen elkészíthető.-ez az én saját receptem.ZS
2010. márc. 13. 13:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Igaz már gondolom régen megcsináltad, de azért leírom a kedvencemet. Sajtos-tejfölös húsos tészta csőben sütve, isteni és nagyon egyszerű összedobni, én akkor csinálom, ha tudom, hogy gyors ebéd kell, vagy váratlan vendégek jönnek. A lényeg: megsütöm a darált húst egy serpenyőben fűszerezem(só, bors, bazsalikom) de nem sütöm túl, csak hogy éppen színe legyen. Hagyom kicsit hűlni, addig összekeverek egy nagy tejfölt 1-2 tojással és reszelt sajttal. Ennek a nagy részét hozzá keverem a húshoz. Aztán egy csomag leveles tésztát amiben 3 lap van kinyújtok a jénaim méretére és rétegezem a hússal, szóval: tészta-hús-tészta-hús-tészta a sorrend, és a tetejére a maradék tejfölös cuccot öntöm és még reszelek rá kis sajtot. (vigyázat a leveles tésztánál is ki kell már kenni a jénait, mert beleragad)

Nagyon finom, ez a család kedvenc kajája. :D

2010. márc. 13. 17:55
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg üveges szósz nélkül megcsinálni a spagettit. Finibb mint a bolti.

1 nagy fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

1-1 közepes sárgarépa és fehérrépa

1 közepes zeller fele

1 konzerv paradicsom

50 dkg darált hús

kb. 5 dkg kolbász vagy húsos szalonna

frissen őrölt bors

bazsalikom

oregánó

rozmaring

50 dkg spagetti

Elkészítés:

A kolbászt vagy szalonnát felkockázom, kicsit pirítom. Hozzáadom a felkockázott hagymát, fokhagymát, üvegesre párolom. Rádobom a darált húst, megvárom, amíg elfő a leve, reszelt zöldségekkel összerottyantom. Felöntöm a paradicsommal, ha kevés a lé, kis vízzel higítom. Mikor megpuhult, fűszerezem, és belekeverem a főtt tésztát.

2010. márc. 13. 21:05
 17/19 anonim ***** válasza:
14%
zsiros deszkát:)
2010. márc. 14. 01:11
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Valaki megkérdezte, hogy' kell csinàlni a töltött karalàbét és a töltött burgonyàt:

[link]

A google-ban egyébként nagyon sok vàlaszt talàlhatsz mind a kettőre. Így aztàn a sajàt ízlésed alapjàn vàlaszthatod ki azt, amelyiket neked a legkönnyebb elkészíteni! ( A "mindmegette" linkben egyébként jóformán minden magyar étel leírását megtalálod, ha a "kérdés" helyen beírod kívánságodat!)

Sok sikert, és jó étvàgyat!

2010. márc. 14. 09:14
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, és a húsos makaróni vagy spagetti, ahhoz nem kell paradicsomszósz, csak tejföl!

És az ám a finom étel!

2010. márc. 14. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!