Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Régen a menzás kaják közül a...

Régen a menzás kaják közül a sóskamártás főtt krumplival, meg husival volt a kedvencem! Hogyan kell olyat csinálni? Olyan jó édes volt a sóskamártás! Lehet egyáltalán fagyasztott sóskát kapni vagy valami?

Figyelt kérdés
2008. szept. 8. 19:50
 1/4 anonim válasza:
77%

Persze hogy lehet kapni szinte minden nagy áruházban.(kocka alakú mint a spenót)

Sajna nem naon tudom hogy kell csinálni de cukor bizti kell bele meg asszem tejföl!

2008. szept. 8. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a felengedett sóskát lecsepegteted (a leve nagyon savanyú, az nem kell) olajon vagy margarinon megfuttatod (kb 5-6 percig) aztán fölöntöd kevés vízzel, mikor megfőtt, mehet bele só és cukor valamint egy doboz tejfölbe 1-2 ek liszt elkeverve - ez is megy bele, majd összerottyantod


ennyi az egész, nagyon finom, mellé a húslevesben főtt husit szokták adni, főtt krumplit és tükörtojást

2008. szept. 22. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!
2008. szept. 23. 21:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Tegnap húslevest főztem 50 dkg marhalábszárból. Ezt két adag leveshez terveztem, de a hús a leveshez nagyon sok lett volna, így kitaláltam, mihez is kínálhatnám kb. a felét. Volt a mélyhűtőben egy doboz fagyasztott sóska...

1 doboz fagyasztott sóskamártás (450 gr)

3,5 dl 2,8%-os UHT tej

2 evőkanál 12%-os tejföl

1 púpozott evőkanál liszt

10 tabletta édesítőszer

1 csapott mokkáskanál só

30 dkg főtt marhahús

3 db közepes méretű piros burgonya


A fagyasztott sóskamártást kis lángon fedő alatt lassan felmelegítem.

A krumplit meghámozom, apró kockákra vágom, leforrázom annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd kb. 20 perc alatt megfőzöm. Ezután leöntöm róla a vizet. A sóskamártást, ha felengedett, 1,5 dl tej, a só és az édesítőszer hozzáadásával kb. 20 percig főzöm (közben néhányszor megkeverem). Ezt követően a maradék 2 dl tejet elkeverem a tejföllel és a liszttel, majd belemerek néhány merőkanál forró mártást (hőkiegyenlítés), átkeverem, majd az egészet a mártáshoz adom, s jó alaposan átkeverem. Néhány percig mérsékelt tűzön forralom. A húslevesből kivett főtt marhahússal és a főtt krumplival kínálom. Szerintem az ez az egyik legpompásabb eledel.

máj. 23. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!