Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Véleményeket kérek: szerintete...

Véleményeket kérek: szerintetek is íztelen maga a hús? Csak a fűszerek miatt van íze?

Figyelt kérdés

Bármilyen húshoz, ha semmilyen fűszert nem adok (még sót sem), csak natúran sütöm vagy főzöm olyan íztelen, mint ahogy tulajdonképp a folyadékok közül is íztelennek mondjuk a vizet a többi folyadékunkhoz képest. Viszont valahogy nem jó szagú lesz a hús.


Aki próbálta már magában, fűszerek nélkül a sült, főtt húst: mi a véleményetek?


Lehetséges, hogy mindeddig csak a fűszereket éreztem azon amit ettem, nem is magát a kaját?



2015. szept. 11. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Minden állat húsának különböző íze van, más a marha, más a sertés és más a csirke stb. Ízesítés nélkül alapvetően édeskés. A marhasteaket szoktam a legminimálisabb fűszerezéssel elkészíteni, van úgy hogy bepácolom, de van úgy hogy natúrban angolosan csak megsütöm a friss hússzeletet, és evésnél szórunk rá ízlés szerint sót, borsot. Ilyenkor jön ki legjobban a hús íze.

Ez így nem igaz, hogy nincs íze, és ha azt vesszük önmagában egy csomó összetevőnek sincs jó íze önmagában. Az élményt az ízharmónia adja meg, ami több mindenből tevődik össze. Borsot sem nyalogatunk önmagában, és a sónak sincs valójában íze.

2015. szept. 11. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
34%

Egyáltalán nem. Minden húsnak megvan a maga íze. Még a pulykának is, pedig az a legízetlenebb.

Ha nem sózzuk meg, akkor nem ízetlen, hanem sótlan és mivel szinte mindenki úgy szokta meg, hogy minden húsféle meg van sózva, így nagyon érezzük a hiányát.

2015. szept. 11. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, amit mondotok, de próbáljátok ki egyszer ahogy én, teljesen natúran. Kíváncsi voltam, vajon milyen íze van, ha nem csinálunk vele semmit, csak megsütjük, ahogy az ősember vagy a régen élt korai emberek csinálták, miután levadászták az állatot. Ez egy próba volt a részemről és én mondom, nem valami jó. Olyan mintha eddig csak a fűszereket szerettem volna minden kajában, nem magát a kaját.
2015. szept. 11. 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Háztáji hússal próbáltad vagy szupermarketessel? Előbbinek más az íze.
2015. szept. 12. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Minden húsnak más az íze.


A szemléletesség kedvéért begyél kacsát meg bárányt. süsd meg oldalon natúrba. Ha egyformának fogod érezni, akkor veled van a baj.


Egyébként a jó minőségű húsokat pont hogy nagyon minimálisan szoktuk fűszerezni, hogy ne nyomják el az ízét.


Sót spec használtak az ősemberek is.

2015. szept. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
23%
Fűszerek nélkül borzasztó az ízük és a szaguk is. De még azt is meg szoktam várni, míg kihűl, mert melegen olyan büdös az összes, hogy undorító.
2015. szept. 13. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

Vegetáriánus vagyok és a kérdésem, hogy:


Tudjátok-e huzamosabb ideig fűszerezetlenül fogyasztani és nem csak megkóstolni? Ha nem és rosszul vagytok a hús dögszagától és dögízétől (vagyis a testetek így reagál), akkor gyakorlatilag fűszerekkel azaz szárított növényekkel nyomjátok el a valódi ízüket és veritek át a saját testeteket.

2018. febr. 16. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Én mindig fűszer nélkül sütök/főzök mindent, még sót se használok és én így szeretem.
2021. szept. 1. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!