Véleményeket kérek: szerintetek is íztelen maga a hús? Csak a fűszerek miatt van íze?
Bármilyen húshoz, ha semmilyen fűszert nem adok (még sót sem), csak natúran sütöm vagy főzöm olyan íztelen, mint ahogy tulajdonképp a folyadékok közül is íztelennek mondjuk a vizet a többi folyadékunkhoz képest. Viszont valahogy nem jó szagú lesz a hús.
Aki próbálta már magában, fűszerek nélkül a sült, főtt húst: mi a véleményetek?
Lehetséges, hogy mindeddig csak a fűszereket éreztem azon amit ettem, nem is magát a kaját?
Minden állat húsának különböző íze van, más a marha, más a sertés és más a csirke stb. Ízesítés nélkül alapvetően édeskés. A marhasteaket szoktam a legminimálisabb fűszerezéssel elkészíteni, van úgy hogy bepácolom, de van úgy hogy natúrban angolosan csak megsütöm a friss hússzeletet, és evésnél szórunk rá ízlés szerint sót, borsot. Ilyenkor jön ki legjobban a hús íze.
Ez így nem igaz, hogy nincs íze, és ha azt vesszük önmagában egy csomó összetevőnek sincs jó íze önmagában. Az élményt az ízharmónia adja meg, ami több mindenből tevődik össze. Borsot sem nyalogatunk önmagában, és a sónak sincs valójában íze.
Egyáltalán nem. Minden húsnak megvan a maga íze. Még a pulykának is, pedig az a legízetlenebb.
Ha nem sózzuk meg, akkor nem ízetlen, hanem sótlan és mivel szinte mindenki úgy szokta meg, hogy minden húsféle meg van sózva, így nagyon érezzük a hiányát.
Minden húsnak más az íze.
A szemléletesség kedvéért begyél kacsát meg bárányt. süsd meg oldalon natúrba. Ha egyformának fogod érezni, akkor veled van a baj.
Egyébként a jó minőségű húsokat pont hogy nagyon minimálisan szoktuk fűszerezni, hogy ne nyomják el az ízét.
Sót spec használtak az ősemberek is.
Vegetáriánus vagyok és a kérdésem, hogy:
Tudjátok-e huzamosabb ideig fűszerezetlenül fogyasztani és nem csak megkóstolni? Ha nem és rosszul vagytok a hús dögszagától és dögízétől (vagyis a testetek így reagál), akkor gyakorlatilag fűszerekkel azaz szárított növényekkel nyomjátok el a valódi ízüket és veritek át a saját testeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!