Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételt készítsek az elején?

Milyen ételt készítsek az elején?

Figyelt kérdés
13/L vagyok, és még alig sütöttem, főztem, de most meg akarok tanulni. Szval hnap én szeretnék ebédet csinálni. Levesnek valami jrémlevest akarok, de másodiknak milyen húst tudtok ajánlani, ami könnyen elkészíthető, és nincs benne sok hibázási lehetőség? Persze anyu segít majd ha valami baj van, de leginkább egyedül szeretném. Légyszi receptet is írjatok!
2010. márc. 12. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Készíthetsz tejfölös,babérleveles burgonyakrémlevest,hozzá pörköltet tésztával,amit ha elkészült-arányosan-egybekeverhetsz,sajtal meglehet szórni,sütőben kicsit összesütni.Sertéshús kell hozzá.ZS
2010. márc. 12. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Majd még megbeszélem anyuval! Még jöhetnek a válaszok!
2010. márc. 12. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

csikemellapróra vágva gyros fűszerrel megszórva kisütve rizzsel hozzá szósz joghurt snidling összekeverve,vagy sajtos serés karaj:vajban mindkét oldalát 15-15 percig olajban kisütöd (só,bors rá) majd tálba be sajtal megszórni és be a sütőbe egy 20 percre ehez csinálhatsz hagymás krumplit,rizst,sültkrumplit,kroketet

desszert:baba piskóta tejbe áztatva rá puding,megint piskota megint puding, közé rumaroma

2010. márc. 12. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

esetleg egybesűlt husi. csak befűszerezitek, és mehet a sütőbe.

Esetleg fasírt, könnyen megtanulható, anyud egyszer megmutatja, és már tudod is.

Szóba jöhet még a pöri, az is könnyen megtanulható.

Vagy készíthetsz valami rakott ételt, rakott krumplit, vagy karfiolt, káposztát.

vagy óvári szeletet (natúr szelet, rajta pirított gomba, sonka, sajt, és besütve.

Az elejére a krémleves nagyon jó ötlet.

2010. márc. 12. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Fasírtra mi is gondoltunk, szval az lesz, ahhoz lencsefőzelék, és vmi krémleves
2010. márc. 13. 08:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Kész az ebéd! Zellerkrémlevet csináltam. Minden nagyon fincsi lett!

Köszi a válaszokat! Azért még írhattok, hátha holnap is főzős kedvemben leszek.

2010. márc. 13. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Ügyi vagy! Örülök, hogy sikerélményed lett.


Szerintem az egyik legegyszerűbb kajcsi a sóágyon sült csirke. Tepsibe tültesz egy, vagy két kiló sót, attól függ, hogy mekkora a tepsi. Én egész csirkecombból szoktam csinálni. Ráteszed a combokat a sóra (ami kb 1 centi vastag legyen a tepsi alján) és beteszed a sütőbe. Addig kell sütni, míg meg nem puhul a husi, ez kb másfél óra a mi sütőnkbe. Nagyon jól átveszi a só ízét a husi, és ne aggódj, nem lesz az alja túl sós, a teteje sótlan. Ezt én sem tudom, hogy hogy működik, de pont jó lesz. Hozzá esetleg rizibizit ajánlanék, esetleg valami kukorica salátával. Levesnek pedig bármilyen zöldség leves. Azok is nagyon egyszerűek ám, csak a pucolás macerás. Pl karfiol leves, krumpli leves, zöldborsó leves. Ja a husinál figyelni kell, hogy szépen le legyen szőrtelenítve a combi, mert nem túl szép látvány a szőrös csirkecomb sem.

2010. márc. 14. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Örülök hogy sikerült, és örülök annak is hogy fiatalon érdekel a főzés. :)
2010. márc. 14. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!