Én még nem hallottam ilyesmiről.
Engem is érdekelne a válasz.
Találtam egy receptet:
Fűszeres mandarinbefőtt:
720ml-es üvegekhez
Hozzávalók:
10kg. Mandarin
6 ek. cukor üvegenként
360ml víz üvegenként
4db szegfűszeg üvegenként
Kevés őrölt fahéj
Késhegynyi szalicil üvegenként
Elkészítés:
Az üvegeket elmossuk és egy fazékba rakjuk és 30 percig sterilizáljuk. Megpucoljuk a mandarint és szétválasztjuk az üvegekbe rakjuk. Szirupot főzünk a cukorból a vízből a szegfűszegből és a fahéjból. A szirupot 20 percig főzzük. Amikor a szirup kész a tetőket belerakjuk egy kis lábasba és nem forraljuk csak gyöngyöztetjük a tetőket. Egy fazék aljára egy rácsot vagy konyharuhát rakunk. Félig rakjuk a fazekat vízzel és csak gyöngyöztetjük addig amíg a szirupot beleszedjük az üvegekbe. A szegfűszeget kivesszük. A szirupot rászedjük a mandarinra. Rá rakunk egy késhegynyi szalicilt. A tetőket rá rakjuk és a fazékba rakjuk. 1 órán át FORRALJUK nem gyöngyöztetjük tetőalatt. Mikor lejárt az idő váronk 4 órát és száraz dunsztba rakjuk. 3 nap múlva kivesszük ha kell felcimkézzük. 1-2 évig eláll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!