Egyedül élők: mit és milyen adagokban főztök?
Elköltöztem albérletbe, egyedül... Nem igazán tudok főzni, de pár dolgot sikerült már megcsinálnom. Ezekkel nem volt gond, mert főzelékek, és lefyagyasztom a maradékot...
De folyton azzal a problémával találkozom hogy pl. 4-5 adagra elegendő kajába kell egy fej vöröshagyma.. ha kevesebbet akarok csinálni, dobjam ki a maradékot? Vagy eltartható hűtőben?
Egyáltalán: miket készítetek hogy gazdaságos legyen?
Vegyél apró vöröshagymát, stb.
El lehet tartani egy fél hagymát pár napig, becsomagolva, mert nem kellemes az illata. De érdemesebb apróbb zöldségeket venni.
Amúgy mikor egyedül éltem, 2 napokra főztem. Úgy már nem volt problémás az alapanyagok kérdése, és nem is álltam minden nap a konyhában.
Irigyellek, nekem ellentétes problémáim vannak. Szinte sosem sikerül 2 napra főzni, igaz, mi ketten vagyunk, viszont egyedül is kétszer ettem meg az ételemet, akkor este és másnap munkában, ha maradt.
Nagyobb edényem nincs, viszont tipikusan zöldségételeket eszem. Ha dupla mennyiség készülne, abból sem maradna, csak elegendő jutna vacsorára és a páromnak munkába is, kvázi reggeliként.
Boldogan enném napokig, ha maradna étel, szeretem valamennyit, amit főzünk.
S van, aki lefagyasztja az ételt. Vagy átalakítja, de bizonyára olyan is akad, aki kihagy egy napot és harmadnap eszi meg, azt a legtöbb étel még bírja hűtőben, többet már nem.
Hagymából lehet venni kicsiket is, de ha az nincs, akkor a hűtőben tárolom a maradékát, nálam gyakran kell. Amikor még nem ettem durván szénhidrátszegényen, mindent úgy kezdtem, hogy 1 óriási hagyma... Az igazán hagymás ételekbe inkább 2-3...
Én is 2 napra = 2 tányér kaját főzök, annál kevesebbet nem is sikerült még!!
De ha pörköltféle, stb. akkor viszont biztosan hogy 1,5-2,0 kg húsból indítom, és adagokba rakva fagyasztom = idő-gáz megtak!
Hagymát, zöldséget megpucolva is rakhatsz zacsiban a hűtőbe, vagy előre többet dinsztelsz, és lefagyasztod. Vannak akik a rántást is így tárolják!
Vagy pl. pirított tésztalevesbe raksz pár karika répát-gyökeret, de a többiből készítel "hamis vadas-mártást" (=hús helyett leveskockával rakod fel, a többi a recept szerint!) és akkor azt a mártást lefagyaszthatod...
Ha előre kigondolod, hogy mikor-miből-mit, sokkal kevesebb lesz a veszteséged!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!