Mit főzzön egy srác randira?
Már mielőtt elolvastam volna az apró betűs részt, rögtön az ugrott be, hogy valami tésztásat. Ha ebben már kicsit gyakorlott vagy, akkor csinálj azt, ne kísérletezz újdonsággal. A tésztára sokféle feltét jó, de ha pl. szereti a tenger gyümölcseit, akkor még elegáns is lenne.
Nincs sok dolog vele, megveszel egy fagyasztott vegyes tenger gyümölcseit. Kevés olívaolajon üvegesre párolod az apróra vágott hagymát, majd rádobod a puhatestűeket, és kevés ideig sütögeted, közben lottyinthatsz alá egy kevés bort. Ne süsd szárazra, mielőtt elpárologna a bor, dobj rá apróra vágott fokhagymát majd adj hozzá sűrített paradicsomot, és ezzel forrald össze. A tengergyüminek nagyon kevés sütés, főzés kell, néhány perc, szóval a művelet nem tart tovább, mint ahogy leírtam. Vegetával ízesítheted, de egy csipet cukrot is tegyél bele a paradicsom miatt, hogy ne legyen túl fanyar.
Tésztából én a pennét szeretem hozzá a legjobban, de még ünnepélyesebb, ha színes tésztát veszel. Tudod lehet kapni olyan tésztákat, hogy vegyesen zöld, piros és sárga.
Ha még tovább akarod turbózni és elkápráztatni a barátnődet, akkor vegyél egy kis adag óriás garnélát, de azt nehogy együtt főzd a többi gezemüzével.
A lidl-ben lehet kapni kis kiszerelésben kb. 30 dkg 1000 Ft. körül van.
Szóval az óriás garnélákat bepácolod egy-két órára fokhagymába rozmaringba , sózod picit. Külön tiszta serpenyőben kevés olíva olajon megpirítod, mindegyik felét egy-két percig.
Tálalás: Ráhalmozod a színes tésztát a tányérra, (a legszebb tányérra amit találtál a konyhádban) majd a paradicsomos tengergyümiket teszed rá a tetejére. Nem elkeverni mint a menzán a pörkűttet!!!! Rétegezünk!
Majd a tetejére szépen csillag formában ráhelyezed a csodaszép rózsaszín garnélákat. Esetleg ha van, friss petrezselyem levéllel díszíted a tányér szélét, vagy vékonyra szelt citromkarikát helyezel a tányér szélére, vagy a körbe rakott garnéla gyűrű közepére. Középen az asztalon gyújtasz egy szál vékony gyertyát, és tuti lesz a sikered. Ja és a szalvétáról se feledkezz meg!
Ha nem szereti a tenger gyümölcseit, akkor még volna pár ötletem, de biztos írnak még páran. :-) Pusza. sok sikert.
4# Ezeket én is enném ,csak nem olvastad el figyelmesen a kérdést. A kérdező párolni tud és tésztát főzni leginkább. Nem javasolnék neki sajttal sonkával töltött rántott húst, mert elég nagy eséllyel elb@ná. Kifolyik a sajt, nem süti át jól, túlhevíti az olajat, nem hevíti fel eléggé az olajat, felgyújtja a konyhát stb.
Neki minél kevesebb összetevőre van szüksége, és kb., arra a módszerre amit eddig is alkalmazott. Tehát főzés, párolás.
Nem tudom, én randira valami különlegessel készülnék, nem a legegyszerűbb, leggyorsabb most estem haza melóból leszaromazegészet kajával.
Ha zöldséget, tésztát tudsz főzni, azzal már lehet kezdeni valamit - pl. egy kókusztejes-garnélás-zöldséges rizstésztát semmivel nem nehezebb elkészíteni (kb. 15-20 perc alatt megvan), de sokkal ízlésesebb és alkalmibb, mint egy spaghetti.
Vagy készíthetsz akár párolt vagy sült zöldségeket is ha az jól megy, rengetegfélét el lehet készíteni ünnepi menünek pl.:
- grillezett cukkini mozzarellával, zöldsalátával
- párolt rozmaringos gombafejek friss kecskesajttal, pirított baguette-el
- párolt zöldspárga, mandulával megszórt vajas lazaccal (lazacot kb. 3 perc átsütni, pofonegyszerű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!