Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finomság lehet belöle?

Milyen finomság lehet belöle?

Figyelt kérdés

Két nagy barack konzerv van itthon,(hámozott felek)

Szeretném felhasználni.

Süti esetleg más ötlet?

2010. márc. 11. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
fehérboros-tejszínes barackkrémleves
2010. márc. 11. 11:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
2010. márc. 11. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sütibe is jó, de nekem van egy kedvencem.

Túrót áttörök, reszelek bele narancs/citrom héjat. Ha éppen van otthon Mascarpone, azt is hozzákeverem a túróhoz, úgy még krémesebb. Vanília, pici fahéj, barnacukor. Aki szereti, pár csepp rumot, vagy likőrt is tehet bele.Jól kikeverem, és megtöltöm vele a fél barackokat. Ha van otthon mirelit gyümölcs (meggy, málna, ribizli), kis barna cukorral vagy mézzel összefőzöm, és nyakon öntötm a töltött barackot. Percek alatt kész, és nagyon finom!:)

Aki nem félti az alakját, barna cukor helyett használhat fehéret, gyümölcs szósz helyett/mellett még tehet a tányérra fagyit/tejszínhabot is.

2010. márc. 11. 11:13
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ilyen hamar segítettetek nekem!
2010. márc. 11. 11:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én bögrés sütit szoktam vele készíteni,2-bögre rétes liszt,1/2 b.olaj,1/2-b.cukor,2db tojás,1db joghurt v.tej,1 kávés kanál szódabikarbóna,pici só.Olyanra keverd,hogy önthető legyen.Ez egy nagy tepsihez elég,ha kis tepsid van,akkor kettő lehet belőle.Az őszibarackokat cikkekre szeletelem,olyan lessz mint a narancs szelet,kiöntöm a tepsibe a tésztát,majd szép sorban ráteszem a barackszeleteket úgy,hogy egymásra kicsit ráérjenek.Előmelegített sütőbe sütöm,közepes lángon.Hamar elkészül,figyelni kell.Nagyon szép vendéglátó gyors sütemény.Ugyanígy szoktam almával,cseresznyével,szilváva,dobozos ananásszal.Ha a gyümölcsöd befőtt vagy dobozos jól csurgasd le a levétől.Én évek óta készítem bevált recept.A kedvencem a barackos és az almás.Mélyhűtőzhető-én többet készítek,és elteszem szeletelve,így mindíg van mit eszegetni.Van egy mákos változata is,ha érdekel leírom.ZS
2010. márc. 11. 11:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Van még egy másik is,annak hasonlít az ize agyümölcsjoghurthoz.Készítek madártejalapot:1liter tej,cukor tetszés szerint,1 púpos evőkanál liszt,1 egész tojás,1 vaníliás cukor,só.A tejet felteszem forni,kikeverem egy kis tejjel a lisztet és a tojást.Ha a tej felfort félrehúzom és beleteszem ezt a keverést, óvatosan kevergetem amig egy besűrűsödik.A barackot összetöröm,összevágom ezt is beleteszem,kicsit megforralom.Akedvencem az őszibarackos és az almás,régen készítem nagyon finom.ZS
2010. márc. 11. 11:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. márc. 11. 11:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A cukrot és a vaníliás cukrot is tedd bele,bocsi-rohanok főzni,le vagyok maradva.ZS
2010. márc. 11. 11:50
 9/9 anonim válasza:

Ha nem feltétlen édességre vágysz:

Serpenyőben kicsit megpirítasz néhány szelet natúr (só,bors) csirkemellet, vagy kiklopfolt sertéscom szeletet (csak ne legyen zsíros hús) zsíradékon, majd kiolajozott sötőbe teszed szépen egymás mellé. Ráraksz szépen 1 felezett barackot, leszórod sajttal, és elég neki annyi idő, hogy a sajt megpiruljon. Rakhatsz még a hús, és a barack közé egy szelet sovány sonkát. Isteni finom:)

2010. márc. 11. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!