Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sosem sikerül a túrógombóc!...

Sosem sikerül a túrógombóc! Vagy szétesik, vagy kemény lesz. Küldenétek olyan receptet ami tuti jó és még egy kezdő is meg tudja csinálni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 10. 06:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

fél liter ízesített (cukor,citromhéj)tejbe főzz bele 20 dkg darát (én kukoricadarát szoktam)és hagyd langyosra hűlni.Ezután dolgozz bele 25 dkg túrót, majd vizes kézzel csinálj gombócokat, amit aztán abba forgatsz, amit szeretsz, pl.pir.prézli, darált dió, mák. Adhatod cukros tejföllel, lekvárral, porcukorral.

Ha így készíted, és kiméred a tejet, darát, akkor soha nem lesz kemény és szétesni sem fog, mert nem a gombócokat kell kifőzni, hanem előre, a darát.Sikered lez vele!

2010. márc. 10. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

75 dkg túró, 4 egész tojás, 14 dkg búzadara.

A túrót áttörjük, bele a 4 tojás, a 14 dkg búzadara, enyhén megsózzuk és kb 1 órát hűtőben pihentetjük, majd enyhén sós vízben kifőzzük. Zsemlemorzsába forgatva, tejföllel meglocsolva azonnal fogyaszthatjuk.


Ennyi a régi bevált receptem, ami akkor és ott nagyon finom, de másnapra már ehetetlen.

Mostanában tejbegrízből, vagy kukorica darából csinálok egy formázható állagú masszát, / kb fél liter víz, 2dl kukoricadara, teszek bele cukrot és vaniliás cukrot is/ ebbe teszem a túrót, morzsába forgatom és tejföllel tálalom. Nem keményedik meg másnapra sem, nem fő szét a vízben, hiszen nem kell főzni csak az alapot. Nagyon finom és sokkal gyorsabban kész van, nem kell pihentetni.

2010. márc. 10. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Egy praktikus tanács. Ha kikeverted a masszát, akkor csak 1 db gombócot dobj a vízbe. Ha látod, hogy szétfő, akkor adj hozzá még darát (vagy lisztet), ha pedig túl kemény, akkor lazítsd tojással. Ha a következő gombóc jó, akkor főzd ki a többit.


Üdv!

2010. márc. 10. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Fél kg túró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, csipet só. Min. fél órát pihenjen, azután sós, lobogó vízben 5-6 percig főzni. (Kb. diónyi gombócokat szoktam gyúrni.)Másnap kicsit keményebb, de mikróban melegítve újra felpuhul, és isteni.
2010. márc. 10. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Éttermi óriás túrógombóc!!

Egy nagyon közkedvelt étel, a túrógombóc elkészítési módja következik. Legfontosabb hozzávaló a tehéntúró, melyet át kell paszírozni, de lehet krémtúrót is használni. 1 kg túróhoz ezen kívül 5 egész tojás, 15 dkg búzadara és egy csipetnyi só szükséges. A tojásokat feltörjük, és jól elkeverjük a túróval, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót. Miután összedolgoztuk az alapanyagokat, kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Miután a tészta jól lehűlt, elkezdhetjük a gombócok megformálását. A kezünket langyos vízbe mártva veszünk némi tésztát, és gombócokat formálunk belőle. A megformázott gombócokat forrásban lévő vízbe rakjuk, és készre főzzük. Ez elkészült túrógombócokat pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálaljuk.

2010. márc. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Itt meg is nézhető:

[link]

2010. márc. 10. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!