Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megéri e szakács lenni?

István456 kérdése:

Megéri e szakács lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Még 1 évem van a suliból, és úgy érzem, döntöttem, hogy szakács szeretnék lenni.

Aki ezt a pályát választotta, az kérem írjon nekem pozitívumot-negatívumot.

Minden jöhet. (A fizetés is kb mekkora... stb)

2015. aug. 20. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hallottam szakács ismerőstől, hogy ha még egyszer választhatna nem szakácsnak tanulna.A vendéglátásban mindig menni kell dolgozni, még szombat, vasárnap is. Ezenkívűl sokat kell állni.
2015. aug. 20. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Múlt héten 82 órát dolgoztam.

Azelőtt 88-at.

Így lehet annyi pénzt keresni, amennyiből meg lehet élni.

Csak éppen élni nem lehet ennyi munka mellett.

22 éve nem volt szabad szilveszterem. És 22 éve nem nyaraltam nyáron.

2015. aug. 20. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
25%
Attól függ mi a célod...ha egy mezei menüs szakács leszel valami lebujban, akkor semmi jóra ne számíts(rengeteg munka, minimális fizetés). Ha eljutsz arra a szintre, hogy egy vidéki kisvendéglő konyhafőnöke vagy, akkor viszonylag jól megélsz a pénzedből. Ha pedig vagy annyira elszánt, hogy eljutsz egy Michelin csillagos étterembe, mint szakács, netán x év múlva főszakács/konyhafőnök leszel, akkor garantáltan meg leszel fizetve.
2015. aug. 20. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. aug. 20. 22:08
 5/5 anonim válasza:

Azért legyen valami más szakmád is mellé majd.

Én nagyon szeretem csinálni, de nem éri meg. Nehéz olyan helyet találni, ahol meg lehet élni a fizuból anélkül, hogy ne a "konyhán lakjál". (Általában 12-13 órát dolgozom naponta.)

Akik régóta csinálják ezt a szakmát, azoknak mind viszeres, vagy más baja van a lábának.

Nem beszélve arról, hogy ez esetek többségében szezonális munka. Nyáron sok meló van, télen alig, vagy semmi. Na meg ugye, amit előttem is írtak: amikor másoknak ünnep, vagy nyaralás van, akkor a szakácsnak munka van.

2015. aug. 21. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!