Hányan nem tudnak főzni közületek vagy ismeretségetekben?
Anyám azt mondja hogy sokan nem tudnak főzni.
És olyan nagy számnak tartja hogy 12 éves korom óta egy ételt nem rontottam el! És mindig új és új dolgot főzök pedig életemben egy szakácskönyvet nem láttam.
Ma kenyeret és lángot sütöttem és nagyon dícsérik.
És a legfinomabb az amit a gemencben szedek.
Még a só sem bóti amit használok.
Tényleg ilyen nagy szám ha egy fiú tud főzni? És jól?
Nekem nem is nagy az ego-m pedig így tüntettem fel a kérdésben!
Anyám azt akarja hogy menjek konyhára vagy lángos sütödébe.
Azt akarom illusztrálni neki hogy nem nagy szám ha valaki tud főzni hisz a főzés és evés egy ösztön minden ember képes rá!
Jelenleg én sem a tasakos levesekről beszélek hanem a sülhúsokról, Kínai gombafélékről, húselőkészítés, boltban nem kapható fűszerek ismeretéről,
Nálam az számít főzési tudásnak ha egy ismeretlen ételt el tud készíteni bármiféle segítség nélkül Pl: recept nélkül!
Sütöttem már olyan bizarr növényi és állati dolgokat amitől az emberek 95%-a elhányná magát! És tanulás nélkül tudom... Ne kérdezzd honnan mert úgy se hinnéd el!
Szóval ki tudja a Sündisznó pörkölt receptjét a hús előkészítésével? (Cigány kaja)
Sok embernek azért komolyan tanulnia kell a főzést, az elején bénázik, lassú és el is rontja. Van, akinek automatikusan megy elsőre s tényleg ösztönösen megy, méricskélés, receptek nélkül. Én a főzéssel vagyok így, sütni viszont nem tudtam, azt sokáig hanyagoltam, ma már megy, bár bonyolultakkal nem foglalkozom. Persze akármit nem tudok (s nem is akarok) megfőzni, nem fogok 2 órán át barna mártást keverni, ha egy egyszerű étel még finomabb s magunknak főzök, akik nem várnak el csodákat.
Ismerek olyan fiút, aki nem tud főzni, nem is kellett neki sosem. A tesója, a párom már tud, pedig az anyja tőle sem várta el és egyedül sem élt soha, valahogy így alakult. Nem tartom hű de nagy számnak, de azért jó dolognak igen, nem mindenki tud főzni, főleg nem jól.
Azt viszont nem értem, hogy lehet az, hogy van, aki képtelen megtanulni főzni. Ráadásul az egyik déd- vagy ükanyámmal is ez volt a helyzet. Parasztasszony volt, tehetős, tele volt étellel a kamrája s nem tudta, mibe kell tejföl s ilyenek. Egy szintig lehet valaki kreatív, de ha senki nem eszi meg a főztjét szívesen, az azért jelezhet valamit. A párom remekül főző anyjának a nővére is pocsékul főzött. Vannak ilyenek. Tényleg nem értem. Az ügyetlenség, lassúság, receptre és mérlegre alapozás oké, de hogy valaki nem képes megtanulni, hogy mibe mi kell...
Én 35 éves koromig max. rántottát csináltam.
Első ételeim között volt a vadas, és nagyon fincsi lett.
Ha nem mesterszakács akar lenni valaki, akkor a főzés csak elhatározás, némi akarat és egy jó recept kérdése.
Nem tudom, számomra baromi nagyzolásnak tűnik az amit most mondasz...
Sokszor észrevettem már, hogy a főzéshez érzék kell. Hiába tanul valaki nem lesz jobb érzéke hozzá, és ő magától nem is tud főzni, és van akinek meg recept sem kell, mert neki van érzéke, hogy mi mitől lesz igazán jóízű...
Egyébként meg hidd el, amit te csinálsz elég sokan meg tudják csinálni, csak ők ezt nem kötik mások orrára.
A sündisznó, vagy bármely állat bontása pedig egyszerű, nem azért mert láttam volna hogyan kell, de végső soron az állatok bontása mindig ugyan úgy kezdődik és mindig meg lehet oldani. Aki valamit akar azt tényleg meg tudja csinálni. Én például sündisznó pörköltet soha nem főznék, pedig láttam már érdekes dolgokat.
És ennyi alapján meg nem mennék szakácsnak, mert ez a szakma másról szól, főleg az alázatról a konyhában, és mond meg anyukádnak is, hátha ezután nem erőlteti a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!