Hogy kell csinálni a májgomboclevest?
Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 21:39
1/2 anonim válasza:
nálunk féltve őrzött családi recept alapján, de minden háznál máshogy csinálják.
Ha google-ba beírod, hogy májgombóc leves egy csomót kiad, nekem ez az oldal most a kedvencem és itt is van egy:
A lényeg hogy főzz egy jó kis húslvest majd megcsinálod a májgombócot, amit daráthatsz, avgy kapargathatsz én még turmixolom is, majd áztatott zsemlye, petrezselyem, hagyma, tojás, só, bors, búzadara, liszt, zsemlyemorzsa és a végén a forró levesbe szaggatod.
Nem túl bonyolult az arányokat és az állagot kell figyelni.
Én fél kiló májhoz 2 zsemlyét,2 tojást, 5-5-5 kanál liszt, dara, morzsa keveréket teszek.
JA a hagymát és a petrezselymet én dinsztelem mielőtt a masszába teszem.
Remélem jó fog sikerülni!
Üdv
2/2 anonim válasza:
Az első nagyon jó recept,de rengeteg lessz belőle.Én egy fazék leveshez/6 személy/három db csirkemájat szoktam elkaparniZS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!