Mit főzzek édesanyámnak?
Anyukámnak születésnapja lesz, és mivel nincs sok pénzem, úgy döntöttem készítenék neki valami ételt a délután folyamán. Az a gond, hogy szeretek kotyvasztgatni, de nem merem még használni a sütőt, mert jó kis szülinapi ajándék lenne, ha felgyújtanám a konyhát. Valami egyszerű, de jó dolgot tudnátok tanácsolni?
12/L
Pl.gyors csokitorta
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
2 zacskó Aranka krémpor(Gála nem jó)
1 zacskó tejszínhabpor
1 tasak habfixáló
tej
kb 2 narancs,vagy csokidarabok
Vaníliás,narancsos variáció:
Kerek(26 cm) kapcsos tortaformát kivizezek, és tejbe belemártott babapiskótával kirakom az alját,majd félbetört darabokkal az oldalát.
1 nagyobb narancs levét kifacsarom, leszűröm, és felöntöm annyi tejjel,hogy 0,5 l legyen, ebbe a két vaníliás “Arankát “elkeverem.
A tejszínport felverem + a fixáló és az Arankás krémhez keverem.
Felét rásimítom a babapiskótára, majd jön még egy babapiskóta réteg(tejbe mártott), végül a maradék krém.
A tetejét narancsszeletekkel lehet díszíteni.
Csoki variáció:
Szinte minden megegyezik,csak nincs narancs és csokis Arankát használok.
Csokireszelékkel díszítem.
Vagy kókuszgolyó,diósgolyó,különböző tekercsek stb.
ha van mikród csináld meg ezt: [link]
én is ezt csináltam anyumnak és jó volt neki:) vegyél tejszínhabot azzal díszítheted. vagy amivel akarod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!