40 fokban,15 emberre mit főzzek? 4 gyerek is lesz!
Valamilyen sertésragura gondoltam (melegíthető legyen, az fontos,mert nem egyszerre érkeznek)
Sima pörit nem szeretnék...
Levesnek hideg meggyleves vagy valami hasonló hideg...
Várom az ötleteket! Köszi!
Én nem főznék ilyen nehéz, húsos ételt...
A hideg leves jó ötlet, én jobban szeretem a sós leveseket így gazpacho (spanyol hideg zöldségleves ) vagy hideg cukkini/uborkaleves egy kis tejföllel vagy joghurttal, vichyssoise (krumpli-hagymaleves hidegen tálalva)
Szóval másodiknak én inkább valami zöldségragut vagy curryt adnék, de ez ízlés kérdése, én a hátam közepére sem kívánom a húst és a nehéz ételeket ilyen melegben. Ami még jobban esik ebben a melegben nekem azok az ázsiai ételek, kókusztejes vagy citromfüves, nagyon frissítő. Esetleg olyasmi is mint a joghurtos vagy citromos ételek, vagy egy tengeri gyümölcsös paella... :)
De attól függ tényleg milyen a társaság, ha csak a hagyományos ételeket szeretik akkor ez úgysem jön szóba. Nálunk szerencsére szeretik sokan az egzotikusabb ételeket.
Én is könnyű ételeket szeretem a melegben, de a család a salátákkal csirkemellel nem lakik jól...
Az egzotikus ételek kilőve, az idősebbek miatt, több félét meg nem szeretnék főzni a meleg miatt.
Lehet valami bográcsos...ááá...piszok nehéz :(
Ez butaság, hogy csirkemellel nem laknak jól. A testépítők pont, hogy csirkemellet fogyasztanak elsősorban, mert kiváló fehérjeforrás (=laktató), és alacsony a zsírtartalma.
De lehet, hogy 15 emberre egyszerűen vennék akkor 3 egész nagyobbfajta csirkét, megsütném - azzal kb. semmi foglalatosság, csak néha rá kell nézni -, és mindenki azt a részét eszi, amelyiket akarja. Mellé sült zöldség, saláta pik-pakk megvan, és akkor az idősek is nyammoghatnak a combon vagy egyéb bőrös-zsírosabb részeken, amit szeretnek :):)
Paradicsomos húsgombóc, illetve a felnőtteknek a paprikába töltve. Egy kis főtt krumpli mellé, é bőven jóllakhat mindenki.Nem is túl nagy munka, a gombócokat/paprikákat előre is el lehet készíteni, másnap csak a paradicsomszószt, krumplit.
Bármikor melegíthető, általában kedveli mindeni, a gyerekek főleg a par. húsgombócot.Legalábbis nálunk nagyon megy télen-nyáron.
Köszönöm, de ünneplünk, a paradicsomos húsgombócot nem tenném a vendég elé, még ha mindenki szereti akkor sem.
Inkább több munkám legyen a konyhában.
Maradnak a saláták, majonézes krumpli-kukorica és friss saláták, rántott karaj, rántott csirkemell, baconbe tekert máj...
A később érkezőknek frissen sütöm majd inkább...
Rántott zöldségek (gomba-tök)...és ha kihűl is elfogy.
A desszert citromos sajttorta lesz
A leves pedig tárkonyos csirkeraguleves, kis citrommal megbolondítva
Meleg-meleg, de ha ezt tuti szeretik akkor inkább, mint éhesek maradjanak
Én is hagyományos vendéglátásra készülnék, különösen, hogy a korosztály vegyes.
- hideg gyümölcs-leves,
- paprikás csirke + nokedli + kovászos uborka
- hidegtál különböző sültekkel, majonézes stb. salátákkal (ahogy írod is!!)
Így az idősebbek biztosan jól laknak majd a hagyományos csirke-pörkölttel, és a hideg-tálból csak csipegetnek.
A fiatalok pont fordítva, és így lesz kerek a világ!!!
A levest, pörköltet és a hideg-tálat, salátákat előző nap el tudod készíteni, még a sütiket is.
Ötletek, tálalási minták...
Nem volt szó ünnepi menüről, de már magad is eldöntötted, hogy mit fogsz készíteni,szóval kár volt lepontozni a többieket...
Boldog ünnepnapot, annak, akárkit is ünnepeltek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!