Milyen elektromos tűzhelyen főzni?
Új lakásunkba elektromos tűzhely lesz, még sosem használtam ilyet és tartok tőle.
Az elektromos sütőt sokan dicsérik, attól nem is félek, de a tűzhely miatt bajban vagyok.
Gondolom lassabban melegszik fel, ki kell tapasztalni, mikor kapcsoljam le, hogy még utána megfelelő ideig főjjön az étel, ha leveszem a lábast, mi van, ha elfeledkezem róla és hozzáérek a forró laphoz.. :)
Tapasztalatok?
Az elektromos és a főzőlapos nem ugyanaz.
A főzőlap az jó nagy szívás, az albérletemben volt, és nagyon sokáig tartott kitapasztalni, hogy meddig tartja meg a hőt.
Egyébként van teteje, amit ráboríthatsz, így nem tenyerelsz bele a még forró lapba, szóval ettől nem kell félni.
Az is megoldás, ha időnként elzárod a kaja alatt, aztán ha alábbhagy az ereje, akkor újra meggyújtod.
Nem mindegy, hogy kerámialapos villany, vagy vaslapos villany.
a vaslapos nehezebben melegszik fel,de lassabban hűl le,a kerámia lapos viszont gyorsan felmelegszik, de gyorsabban is hűl le.
Anyukámnak most cseréltük le a 30 éves vaslapost kerámialaposra ,minden rendben vele, minden elektromos berendezést meg kell szokni, mind másként működik.
Szerintem nem próbáltátok még az indukciós főzőlapot.
Na kérlekszépen az a tuti. Ott nem kell semmit várni hogy bemelegedjen, ott csak maga az edény alja melegszik. És mindennél gyorsabb.
Ez egy sima vaslapos tűzhely.
Köszönöm a válaszokat, remélem idővel megszokom és megszeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!