Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen elektromos tűzhelyen...

Milyen elektromos tűzhelyen főzni?

Figyelt kérdés

Új lakásunkba elektromos tűzhely lesz, még sosem használtam ilyet és tartok tőle.

Az elektromos sütőt sokan dicsérik, attól nem is félek, de a tűzhely miatt bajban vagyok.

Gondolom lassabban melegszik fel, ki kell tapasztalni, mikor kapcsoljam le, hogy még utána megfelelő ideig főjjön az étel, ha leveszem a lábast, mi van, ha elfeledkezem róla és hozzáérek a forró laphoz.. :)

Tapasztalatok?


2010. márc. 6. 13:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az elektromos és a főzőlapos nem ugyanaz.

A főzőlap az jó nagy szívás, az albérletemben volt, és nagyon sokáig tartott kitapasztalni, hogy meddig tartja meg a hőt.

Egyébként van teteje, amit ráboríthatsz, így nem tenyerelsz bele a még forró lapba, szóval ettől nem kell félni.

Az is megoldás, ha időnként elzárod a kaja alatt, aztán ha alábbhagy az ereje, akkor újra meggyújtod.

2010. márc. 6. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja, annyi jó viszont van benne, és ez nagyon nagy jó, hogy nincs nyílt láng.
2010. márc. 6. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Ja, már leesett az elektromos jelentése, oké, bocs...
2010. márc. 6. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
én nagyon szeretem.kellett kis idő,mire kitapasztaltam,hogyan kell használni,de most már nem adnám semmiért.
2010. márc. 6. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Nagyon jó,de meg kell tanulnod a hőfokot beállitani,de nagyon drága.Érdemes venned vastag falú teflon edényeket,igaz drága,és messze van még a karácsony,felére lerövidül a főzés idő,hamar behozza az árát.Én nemrég vettem egy dublettát,az valami csoda,hipp-hopp minden gyorsan készen van,nem szabad sokáig magára hagyni,és nagyon jó ízű minden amit készítek,én nagyon szeretem többek között a zellert párolva kb15p-alatt egésszen puha lessz.ZS
2010. márc. 6. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném, hogy kb fél perc alatt max hőfokra felmelegszik...
2010. márc. 6. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy kerámialapos villany, vagy vaslapos villany.

a vaslapos nehezebben melegszik fel,de lassabban hűl le,a kerámia lapos viszont gyorsan felmelegszik, de gyorsabban is hűl le.

Anyukámnak most cseréltük le a 30 éves vaslapost kerámialaposra ,minden rendben vele, minden elektromos berendezést meg kell szokni, mind másként működik.

2010. márc. 6. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem próbáltátok még az indukciós főzőlapot.

Na kérlekszépen az a tuti. Ott nem kell semmit várni hogy bemelegedjen, ott csak maga az edény alja melegszik. És mindennél gyorsabb.

2010. márc. 6. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Ez egy sima vaslapos tűzhely.

Köszönöm a válaszokat, remélem idővel megszokom és megszeretem.

2010. márc. 6. 21:30
 10/12 anonim ***** válasza:
hát ha palacsintát csinálsz vele teljesen száraz lesz a palacsinta
2010. márc. 6. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!