Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki valami jó saláta receptet?

Valaki valami jó saláta receptet?

Figyelt kérdés

Az a gond hogy magába nem tudom megenni a salátát mert rosszul vagyok tőle :)

Amikor van rajta mondjuk egy kis sajt akkor még elviselem meg olvastam hogy van ilyen csirkemelles sali :D

13/F vagyok és akarok egy kicsit fogyni.

Tudom hogy nem egészséges de a mozgást ilyen direkt fiataloknak fogyókúra program keretén belül csinálom a suliban :)

2010. márc. 5. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
A kedvencem: paradicsom cikkekre vágva, kicsit megsózva, esetleg rávágva egy kis hagyma. Ezt nyakonönteni egy-két evőkanál olajjal (a legjobb az extraszűz oliva), összekeverni, pár percig állni hagyni, amíg a paradicsom levet ereszt, és máris lehet enni. :-)
2010. márc. 5. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Ubit lereszeled a nagylyukú reszelőn, besózod, kicsit állni hagyod, addig egy pohár natúr joghurtba elkeversz 1-2 gerezd lereszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát,sózod borsozod, ezt ráöntöd a kicsavart ubira. Hozzá sütsz 2 szelet cs.mellet, gyors, egyszerű és nagyon finom (fogyis kaja). :)
2010. márc. 5. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:

2 doboz fehérbabkonzerv, 2 paradicsom, 1 cs. snidling, 5 ek. olívaolaj, 4 ek. citromlé, só, bors

A konzerv babot egy szűrőbe tettem és hideg folyóvíz alatt leöblítettem, 1 tálba zuttyintottam. A paradicsom kockákra vágva, a snidling felaprítva összeforgatom. Az öntehez az olajat a citromlével elkeverem sóztam, borsoztam és nyakon öntöttem vele a salátát.

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 5. 23:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Sopszka saláta: fél kígyóuborkát, 2 szem paradicsomot, 1 szem tv paprikát nagyjából azonos méretű kockákra vágsz, beleaprítasz 1 kis fej lilahagymát, belemorzsolsz (csak úgy, elnagyolva, kisebb-nagyobb darabokra tördelve-morzsolva) kb.10 dkg feta sajtot. Jól összeforgatod és akár azonnal eheted. Nem kell sózni, mert a feta elég sós. Ha szereted (eredetileg való bele, de mi pl. nem kedveljük), akkor nyakon öntheted egy kis ecetes-olívaolajos-cukros-sós-borsos-vizes salátaöntettel (anyu biztosan segít elkészíteni). Ez kb.3 étkezésre elég. Pont azért szeretjük, mert egészséges, kevés kalória, rengeteg vitamin, elegendő fehérje (sajt), miközben nem is veszed észre, hogy salátá eszel (ugye az öntet nélkül, ahogyan mi esszük).
2010. márc. 6. 08:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Okés köszönöm a válaszokat.

Különben nem kell segítség mert nagyon szeretek főzni :)

és már komolyabb ételeket is el tudok készíteni!

2010. márc. 6. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:

szerintem ez is nagyon finom:

[link]

mellé lehet pulykamellet, csirkemellet piritani :P

2010. márc. 6. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nem szereted a salátát,akkor ne edd meg,és mást sem ami nem esik jől.Ha fogyókúrázol ki kell venned az étrendből a kenyeret,minden édességet,az összes üdítőt,szénsavas italokat,tészta féléket.Vegyél kétszersültet,eggyet reggel és este is,tegyél rá sajtot,gépsonkát.Én lefogyasztottam már valakit sikerrel.Ha nem eszel az nem megoldás,naponta négyszer legalább enned kell.Én a főtt rizst választottam,az jó,egézséges,ehetsz belőle sokat,ha naponta tornázol,képes arra,hogy a zsírszövetet izommá alakítsa.Tehát,mindennap főtt rizs-készítd el jóízűen,tehetsz hozzá tojást/napi2db lehet/sütve főzve,virslit,dinsztelt vagy főtt csirkehúst,párolt zöldségeket.Ülj le és írd össze a választékot,amit szeretsz.Ezeket cserélgesd,mindíg lakj jól ezzel, az a titka és a mozgás.Ha iskolába jársz vigyél magaddal otthonról kétszersültet valamivel,ne éheztesd magad. ZS
2010. márc. 6. 18:47
 8/9 A kérdező kommentje:

SZia.

Köszi a választ.

DE azért a tésztaféléket meg a kenyeret teljesen nem vehetem ki az étrendből mert sok tápanyag van benne ami fontos a fejlődő szervezetnek.

2010. márc. 7. 11:13
 9/9 anonim ***** válasza:
A rizsben mindenféle fontos tápanyag megvan,a hús az izomépitő,a tojás fehérje,a zöldség pedig csupa vitamin,a gyümölcs is.Az izomépítők is használják a rizsalapot ahoz tehetsz igazán jól elkészített,jól ízesített zöldségeket számtalan variációval.Sosem leszel fáradt a fogyás közben,egézséges maradsz,lessz sok energiád,az mellett rendes mennyiséget eszel.Azért néha ellehet csábulni,fagyi,tészta satöbbi a lelki egyensúly miatt,de az belefér.Az eredmény a lényeg és a jó közérzet.szeretettel:ZS
2010. márc. 7. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!