Olyan sütemény receptet keresek, amit sütés nélkül lehet elkészíteni, tipikusan nyári hűsítő finomság. Írnátok ilyet?
Olyanokra gondolok, mint ez:
Csak ajándék lenne, és nem tudom, hogy az illető mennyire szereti a gesztenyét :)
KÖsziii!
Piskóta: Vajas-kekszes vagy babapiskótás alap
Krém:
- habtejszín - rengeteg módon elkészítheted. Elég, ha egy kis aromát csöppentesz bele, de ha felforralod előbb pl. csokival, és lehűtve felvered, akkor csokis habtejszíned lesz :) adhatsz hozzá bármilyen gyümölcs facsart levéből, reszelhetsz bele citrom, lime vagy narancs héjából, adhatsz hozzá kókuszreszeléket. Ha levet adsz hozzá, használj az előírtnál több habfixálót.
- mascarpone + felvert tojáshab, mint a tiramisuban. A mascarponét szintén ízesítheted gyümölcsökkel, magvakkal (mogyoró, mandula, stb.)
- túró zseléfixszel és felvert tojáshabbal. Szintén ízesíthető szinte bármivel
- natúrjoghurt zseléfixszel - gyümölcsös ízekkel passzol a legjobban, talán ez a legfrissebb, kicsit savanykás, kellemesen.
Díszítés: gyümölcsgerezdek vagy karikák, mentalevelek, csokireszelék, stb.
Én pl. a hétvégén túrós baracktortát készítettem: babapiskóta, zseléfixxel és joghurttal kikevert túrókrém, egy barack leve + 2cs vaníliás cukor bele, a tetejére barack szeletek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!