Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet megszeretni egy...

Hogyan lehet megszeretni egy ételt, ha valaki nem szerette éveken keresztül?

Figyelt kérdés
2015. júl. 19. 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha még nem kóstoltad, egyszer próbáld meg!
2015. júl. 19. 19:16
 2/4 anonim ***** válasza:

Kérdés, hoyg egy konkrét receptröl van-e szó, vagy egy alapanyagról.

Az elsö esetben megkóstolsz egy kisebb falatot, esetleg más valakivel elkészíttetve, mint ahogy régebbröl emlékszel.

A második esetben más elkészítesi módokat próbálj ki - lehet, hogy másként ízleni fog.

Ha nem megy, akkor viszont fölösleges eröltetni, minden embernek van olyan, amit nem szeret/nem bír megenni. Semmit nem KELL enni, semmi baj sem lesz abból, ha valaki egy-egy alapanyagot/ételt nem eszik meg. Minden szükséges összetevöt megkaphatsz másból is.

De ha konretizálnád a kérdést, többet leehtne mondani hozzá

2015. júl. 19. 19:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Milyen ételről van szó?

Sokszor az eltérő elkészítési mód segíthet. Én pl. a tipikus spenótot tükörtojással mindig is utáltam, de tejszínesen, paradicsommal, olaszos ételekben rájöttem, hogy isteni.

A férjem nem ette meg a brokkolit pl., de amikor készítettem neki füstölt sajtos brokkolikrémlevest jó fokhagymásan, megszerette :) Egyszerűen csak az olyan ételeket nem bírta, ahol nagyon töményen volt jelen a brokkoli íze.

Ilyesmire gondolok pl.:)

2015. júl. 19. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Az eteleket nem megszeretjuk, hanem a lassabban megszokhato izeket kesobb szokjuk meg. Vannak klasszikus kajak mint peldaul a tokfozelek, amit sokan gyermek korukban meg nem szerettek, de felnottkent mar szerepel az etrendben. A szokatlan, avagy szamunkra idegennek tuno izekkel kicsit tovabb kell baratkozni, de kesobb mar siman betudjuk azonositani es onnantol mar elfogadjuk. Ugyancsak jo pelda a gyomber ... aki meg nem ismeri, szappan izunek erzi ... csak kesobb jon at a kesernyes csiposseg.
2015. júl. 20. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!