Csokikészítés házilag. Hogyan lehet megszilárdítani a csokit? Milyen összetevőkkel tudnám ízesíteni?
Összetevők eddig:Tömény Kakaópor,porcukor,víz.
Ezt a hármat jól összekeverem, és tömény csoki állaga lesz, félig szilárd, félig folyékony átmenettel.
Nos, az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne ez megszilárdítani, hogy olyan kemény legyen mint a bolti csoki?
Illetve milyen kiegészítőket tudok annak reményében használni, hogy ne legyen nagyon keserű, meg hogy külön féle ízeket is adhassak neki.
?





Rendben köszönöm első és második a választ.
Elsőnek:Ha vajat próbálok bele tenni, akkor vaj ízű lesz.Erre mi lenne a megoldás?
2.Igen, tudom, hogy kakaóvaj is kell hozzá, de mondjuk valahol, kakaóbabot használnak hozzá.
Most kicsit belezavarodtam.Tudnál egy kis útmutatást adni?





Az enyém sem hű de szabályos csoki, mivel nem használok kakaóvajat, nem is kifejezetten annak eszem, hanem csokisósznak, de attól még szilárd lesz, a hűtőben mindenképp, szobában attól függ, milyen meleg van.
Vízzel nyilván nem lesz jó, zsiradék kell bele (víz pedig lehetőleg semmi, az nagyon akadályozza a szilárdulást). Én speciel kókuszzsírt használok, plusz sosem hagyom ki az őrölt kesut és egy kis kávét, sokkal jobban ízlik ezekkel (a kesu inkább csak krémesít, az ízén nehéz érezni, a kávé persze az ízére hat. személy szerint instant kávét használok feloldás nélkül, poénosak a darabkák. a folyékony kávé árt a szilárdulásnak).
Ha rendes csokit akarnék, vennék kakaóvajat, de nekem tökéletesen megfelel így. Illetve a páromnak, mert nekem már semmi szükségem csokira, ilyen az étrendem, megszüntette a csokiigényt.
Párszor azért megszilárdítottam a múltban... Egyszer sárgabarackos-pisztáciás lett, az jól mutat a többféle színnel. De kókuszvajjal is össze lehet kombinálni s persze ezer más dologgal is.










Vizet ne haszálj, helyette zsiradék kell. Én is kókuszolajjal készítem, így a hūtõben meg fog szilárdulni.
Igazi szabályos csoki tényleg csak kakaóvajból lesz, de csokiszószt készíthetsz kakaópor, cukor és kókuszolaj összemelegítésével, ha lehūtöd szilárd lesz.
Az az étrend, amitõl nem kell a csoki pedig nagyon érdekelne.:D





További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!