Csirkemell filéből mit főzzek hétvégén?
sajtos tejfölös csirkemell.
a csirket sózd be,majd panirozd így: liszt,tojás,és forgasd reszelt sajtba.
Majd egy tepsi alját olajozz ki (közbe a sütőt kapcs. be kb 170 fokra).és a tetejét kend le tejföllel. alufóliával takard le.35-40 percig süsd,majd vedd le a fóliát és anélkül is amíg egy kicsit megpirul.
a tejföl helyett önthetsz rá főzőtejszínt is! ezzel is nagyon finom
vagy: amikor kiolajozatd a tepsit-raksz rá bacon szalonnát,erre rakod a sajtos húst majd a tetejére szintén bacon jön.egy kis vizet öntesz a tepsi saraiba.alufóliát raksz rá,és a többit úgy csinálod ahogy elöszőr írtam
fokhagymás csirkem
besózod és lisztes keverékbe forgatod: pár kanál lisztbe raksz vegetát,valamilyen csirkesfűszer keveréket,kis pirosparikát. ezt összevered és ebben megforgatod a húst. kevés olajon mindkét oldalát kicsit megsütöd.
a tepsi aljába öntöd azt az olajat amibe kisült a hús,belearakod a csirkéket,és zúzott fokhagymát raksz minden húsra. egy kevés vizet öntesz még a tepsibe,fólia alatt 40-45 percig sütöd
Legegyszerűbb felkockázni, sóval, feketeborssal, sok-sok majorannával ízesíteni és kis zsírban kisütni.
Kapros kukoricás csirke: szintén fel kell kockázni, sózni pici zsiradékban kisütni. Ha már kifehéredett és átsült, mehet rá bőven a kapor, pici liszt, tejszín (olcsóbb verzióban több liszt és tej), konzerv kukorica, egyet rottyan és kész. Rizzsel az igazi. Kb 3 csirkemellhez 250ml tejszín és egy kukoricakonzerv. Kb így néz ki, nálunk több benne a kapor [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!