Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölt bográcsban, mit hogy...

Pörkölt bográcsban, mit hogy mennyit stb?

Figyelt kérdés

Versenyre hívtak, és szeretném a legjobbra megcsinálni.

Disznóból lesz.

Bográcsban még nem csináltam soha, csak lábasban. Nagyon finomat szoktam csinálni, ezért neveztek be, de érdekel ki hogy csinálja, és hátha addig is tanulhatok valamit Tőletek


2015. júl. 7. 13:31
1 2
 1/12 anonim válasza:
Biztos megy az bográcsban is ugyanúgy, de én pl. vágok alá füstölt szalonnát, ha kisült belőle a zsír, szedd ki a szalonna darabkákat. Utánna jöhet a szokásos hagyma, paprika paradicsom, egy kis fokhagyma, bors, majd a vége felé egy leheletnyi őrölt kömény.
2015. júl. 7. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem sokkal bonyolultabb, mint lábasban, de sokkal több figyelmet igényel.Ha alapból tudsz jó pörköltet főzni, akkor menni fog.

"tűzre, vízre vigyázzatok ", ez alap. Mindig legyen kéznél kész előre főzött hús/csont alaplé, vagy víz.

A bogrács oldaláról folyamatosan belekeverni a sűrűsödő levet, nem megvárni,míg odakap.

Gondolom, hogy ezeket ismered, ha jól főzöl, - hagyma dinsztelés sóval, kis vízzel elfőzve fedő alatt, majd visszasütés zsírjára, a hús árforgatása fehéredésig, majd hagyni, hogy kiadja először a saját levét. pirospaprika, fűszerek, csak ezután.Jóféle pirospaprika, őrölt kömény.

Paradicsom meghámozva, apró kockákra vágva, a paprika szeletelve, majd szintén apróra vágva. Nem túlzásba esve, kiló húsra számítva 1-1 szem, mert nem lecsót főzünk.

/ természetesen ez ízlés kérdése, van, aki szereti jó lecsósan a pörköltet /

a kiló húsra számított 1-2 szem mokkacukor csodákra képes (csak a végén, amikor már kész ) nem lesz édes, de jótékonyan összeboronálja az ízeket.

2015. júl. 8. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Érdekes, senki se írja a "titkos hozzávalómat" lehet tényleg csak páran használjuk, de én azt mondom, hogy attól ilyen finom :D

Amúgy bográcsban is mehet a hús hagyma terfogatra azonos mennyiség? Vagy itt érdemes más arányt használni?

2015. júl. 8. 13:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Amúgy a cukorral újat mondtál, pörköltbe sose tettem még. Egyedül hagymásbabba, de ott a hagymára sonkára, szalonnára rakom és karamelizálom. Akkor a végén érdemes beletenni, nem úgy mint.hagymásbabnál?
2015. júl. 8. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
A végén, nem kell, hogy karamellizálódjon.
2015. júl. 8. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Na és igen, a hús-hagyma aránya is ugyanaz, nálam 1 kiló húsra számítva 2 közepes hagyma, kb 20 dekányi.

Sokan sokkal többet használnak, de a pörkölthöz szerintem bőven elég a 20 %-os hagyma arány.A jó szafthoz nem a töménytelen hagyma szükséges, hanem a jó elkészítés.

2015. júl. 8. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Én 6,5 kg 2 kg vel kalkuláltam, 20%nál több de mindig ebben az arányban csinálom :)

Ismerek olyat aki 2:1 arányban csinálja. Az annyiból szerencsésebb, hogy több a szaftja. De maradok a 2 kg nál a zsűri a húst biztos jobban szereti :D

2015. júl. 8. 18:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Úgy legyen, sok sikert :))
2015. júl. 8. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Holnap lesz a nagy nap :D top 3 ban bent szeretnék lenni, szóval szorítsatok :D
2015. júl. 10. 12:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Első hely :D

Gondolom tudjátok ki az a Laci bácsi, a tvből. Ő pontozta, azzal viccelödött, hogy ilyet még ő se tud :D

Ennyi gratulációt még életemben nem kaptam, olyan jól esett :D

2015. júl. 11. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!