Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Darálthúsból milyen gyors és...

Darálthúsból milyen gyors és finom kaját készíthetnék?

Figyelt kérdés
Unom már a fasírozott, töltött paprika, stb dolgokat. Előre is köszi a válaszokat!
2008. szept. 2. 22:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ami még nagyon finom vele, az a hortobágyi húsos palacsinta. Nem túl időigényes.
2008. szept. 3. 15:16
 12/17 anonim válasza:
100%

A burgonyaladik:

A burgonyát megfozom héjában.

Toltelék: kb 20 dkg darált hús, 1 tojás, kevés reszelt sajt, mustár, petrezselyemzold, hagyma, pirospaprika, ízlés szerint bors, so.

A burgonyák tetejérol levágni a "kalapjukat", kivájni a kozepuket, ezt hozzákeverni a toltelékhez. Kivajazott sutotálba rakni a megtoltott burgonyákat, tetejukre a "kalapkákat", sutni kb. 25 percig, letakarva.

2 dl tejfolben elkverni 1 tojássárgáját, ezzel meglocsolni a "ladikokat", megszórni reszelt sajttal, nem letakarva vissza a sutobe, míg a teteje megbarnul. Remélem, ízleni fog.

2008. szept. 3. 22:08
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és külön a receptet is!
2008. szept. 4. 13:11
 14/17 anonim ***** válasza:
olasz tepsis vagdalt, nem egyszerű fasírozott másak a fűszerek ha érdekel leírom nagyon fini
2008. szept. 6. 14:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, légyszíves írd le! Köszi előre is!
2008. szept. 6. 23:48
 16/17 anonim ***** válasza:
2-3 szikkadt zsemle, 3 fek vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, 1/2 csokor oregánó(én szárítottal csináltam és érzéssel tettem bele)1,25 dkg darálthús vegyesen marha és disznó(én egyfélével disznóval csináltam)2 tojás, 1,5 dl tejföl, 30 dkg paradicsom, 25 dkg reszelt sajt, só, bors.Mindent kivéve a paradicsomot és reszelt sajtot összekeverek, kézzel mint a a fasírtot, egy tepsit kikenek margarinnal, elsimítom a masszát benne, tetejére szórok még oregánót, teszek elosztva rá paradicsomkarikákat.Így sütöm előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig majd kiveszem rászórom a reszelt sajtot és még 25 percig sütöm, mi friss kennyérrel szeretjük a legjobban, ezt az adagot lehet csökkenteni mert kb 6 személyes, jó étvágyat!
2008. szept. 7. 13:54
 17/17 anonim ***** válasza:
előző válszadó vagyok ez volt az olasz tepsis vagdalt
2008. szept. 7. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!