Ha csak só-bors-pirospaprikát és hagymát teszek bele akkor ízetlen, ha teszek bele majoranát meg oregánót is akkor fű ízű. Egyszerűen sose sikerül finomra. :/
Valakinek van jó finom, ízes receptje?
2015. jún. 30. 08:06
1/6 Ügyet Lenke válasza:
elég a csak só és bors is, ha eleget teszel bele...ha meg teszel fűszernövényt és azt érzed ki csak, akkor még valószínűbb, hogy nagyon kevés a só és a bors...
2015. jún. 30. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
ahogy írtad, só, bors blabla.. én a főzőlébe (paradicsomlé) teszek cukrot, sót, kevés köményt vagy majorannát (egyszerre a kettőt azért nem) néha nekem is ízetlen, de az is számít, hogy a hagymát előtte lepirítod vagy sem.. én pl kimondottan utálom a főtt hagyma ízét, így én kicsit lepirítom vagy bele se teszem a húsba, max azt is a főzőlébe egészben, ha már nyersen akarom, mert a paradicsommal viszont kellemes. :) jó főzést , holnap én is ezt csinálom majd, én inkább az állagán aggasztom magam... remélem holnap sikerül nem szétfőzni.
2015. jún. 30. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
Só-bors-hagyma-p.paprikán kívül mi még szoktunk belerakni egy v. két gerezd zúzott fokhagymát is.
Pirospaprikából pedig csak annyit, hogy egy kis színt kapjon, de az íze ne domináljon. A hagyma minimum egy közepes fej és nagyon apróra vágva.
Egyébként nem lehet, hogy azért lesz ízetlen mert nem elég sós a főtt rizs?
2015. jún. 30. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Ahogy ízlik nektek. Erre nincsenek kőbe vésett szabályok.
2015. jún. 30. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
Én soha nem főzöm meg bele a rizst, hanem nyersen teszem a töltelékbe. Abba csak sót, kevés borsot teszek. A levébe teszek cukrot, sót, majorannát vagy oregánót, kb. egy mokkáskanálnyit és lassan főzöm, amíg a hús és a rizs is megfő.
2015. jún. 30. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Én mindig megdinsztelem a hagymát, és félig főtt rizzsel keverem össze. Só , bors ( a rizs is sós vízben főtt egy kicsit ). Én nagyon kerülöm a túlfűszerezést, csak egy kis bazsalikomot teszek még bele, ami a paradicsomhoz passzol.
Viszont mindenkor előző este bekeverem, és az egy éjszakai érés nagyon sokat jelent az ízhatásnál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!