Kakaóstekercs tölteléke kifolyt sütés közben, help?
kezdő vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogyan kell megtölteni a kakaós csigát, hogy sütés közben ne folyjon ki. kelt tésztát kinyújtok, megkenem, feltekerem, elvágom cikkekre. a töltelék 12 dkg margarin, 16 dkg porcukor 3 ek kakaó. lehet, hogy kevesebb margarin kell?
kérlek segítsetek, mert amúgy finom lenne.
Pont tegnap sütöttem kakaóscsigát és dióscsigát ! :=)
Én nem mérem ki pontosan a margarint, csak szemre bekenem a kinyújtott tésztát lágy kockamargarinnal és rászórom a belevalót. Feltekerem, éles késsel felszeletelem és margarinnal jól kikent sütőlapra, egymáshoz közel fektetem. A sütőt akkor kapcsolom be, amikor betettem a csigákat, mert melegedés közben is tud még kelni a tészta. kb.180-200 fokon, középső "polcon" kb.20-25 perc alatt sül meg. Kb. középidőben még megkenem a csigákat olvasztott margarinnal. A margarint a tészta sülés közben felszívja, így mire elkészül, nem látszódik semmi.
Remélem, segítettem.
kedves 8:56
én az alábbi recept alapján csináltam (keresd ki a kakaóscsigát)de a tölteléknél vedd figyelembe a kérdésemet :)
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Megvan a hétvégi reggeli:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!