Miért karamelizálódott a meggylekvár?
Főztem a lekvárt, (mindenféle tartósítószer nélkül) és megkaramelizálódott....
Valaki tudna-e segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
LEgközelebb ha lekvárt fözöl, akkor folyamatosan kevergeted.
Most meg - ha csak karamellizálódott de nem égett, keverj bele kevés kakaóport (nem instant-cukrosat, hanem a sötétet) vagy nagyon jó minöségü étcsokit, pici rumot (vagy rumaromát) és nevezt fekete-erdö-meggylekvárnak. A csoki-rum nagyon jól illik a meggyhez - ezt máskor is szoktam így fözni -, és a karamelles íz is belepasszol.
Nincs megoldás, vagy megbarátkozol az ízével, vagy főzöl másikat és ettől megválsz. (nem tudom mennyiről van szó )
A csokis-rumos ígéretesnek hangzik, bár nem tudom, hogy télálló-e így a lekvár.
Én írtam a csokis-rumos variációt: ha a csokival/kakaoporral még felforralja a lekvárt, akkor télálló - nekem van olyan, ami csak két év múlva lett megkezdve (egy kis üveggel direkt eltettem próbának), ugyanúgy eláll, és a második évben még ízesebb lett.
Azóta minden évben fözök pár üveggel így is, amit aztán különleges alkalmakra tartogatok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!