Sütőpor helyett szódabikarbóna?
Évek óta mindig szódabikarbónát használok sütőpor helyett, ugyanannyit, mint abból, a töredékét annak, mint általában a receptben szerepel. Azt tapasztaltam, nem kell sok, erősen tojásosakba pedig eszembe se jut tenni, a tojás elég a megemeléséhez. Nekem jó így, de lehet, hogy elég kicsi így a hatása, viszont utálom a sütőporízű sütiket, így sosem használtam sokat.
Rengetegen használnak szódabikarbónát sütőpor helyett, pl. a paleósok, valami savval együtt, pl. ecet.
A szalakálihoz nem értek, az valószínűleg speciális, csak van oka, hogy pont azt tesznek bele s nem sütőport.
A második jól írja, a sütőpor kiváltható szódabikarbónával.
A szalalkáli teljesen más, csak bizonyos sütikhez használható, kizárólag azokhoz, amihez a recept írja. pl hatlapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!