Szolnoki habos isler tortaként. Hogyan?
Islertortát szeretnék készíteni. Szolnoki vagyok, nálunk az isler, az elsősorban a habos islert jelenti (tojáshab, windhab), így ilyen lenne a torta is. Először eszembe jutott, hogy csinálok egy óriásislert, és kész, de mivel az isler alapja az omlós lap, és enyhén szólva nem egyszerű a kemény linzerlapok közti puha habot szeletelni, így ezt az ötletet el is vetettem. Kétféle elképzelésem lett a végére:
1.) Diós-fahéjas-enyhénkakaós piskótakarika kettévágva, az aljára windhab, erre egy vékony szalalkális diós linzerlap, megint windhab, piskótakarika teteje, és az egészet áthúzni étcsokival.
2.) Diós-fahéjas-enyhénkakaós piskótakarika kettévágva, szalalkális diós linzerlap eltördelve, belekeverve a windhabba, és ezzel betöltve a piskótakarika, majd az egészet áthúzni étcsokival.
Melyik lehet a járhatóbb út? Ha egyik se jó, hogy kellene kivitelezni, hogy jó legyen?
Szia
cukrász vagyok, és az előttem szólóval értek egyet :) Méghozzá ami a második képen van szerintem az lenne a legjobb és legegyszerűbb :)
Töredelmesen bevallom, én is cukrász vagyok, bár nem dolgozom a szakmában, a gyakorlati helyen megutáltatták velem :(
Gondoltam olyasmire is, mint a második, de nem tudom, nem lenne-e az ugyanolyan, mint az egy óriásisler ötlete, hogy nem tudnám felszeletelni...?
Gondolkodtam még a pillecukor-krémen is, és azon a vonalon jutottam el ide:
Mivel ennek a krémjében tejszín is van, lehetséges, hogy jobban átpuhulna az omlós lap, ha a közepébe teszem, mint a sima windhabnál? Természetesen piros festék nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!