Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linzer tésztáját csinálhatom...

Linzer tésztáját csinálhatom tojás nélkül?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy némely receptben írnak tojást, némelyikben csak a zsiradék+liszt+porcukor. Szóval ha teljesen kihagyom (allergia miatt), akkor is jó lesz?

Plusz a másik kérdésem, mogyoró helyett ha diót teszek bele, akkor is jó lesz?



2013. aug. 2. 10:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

dió mehet bele..

tojás pedig sajnos kell bele..

2013. aug. 2. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Én megmondom neked őszintén, hogy mogyorót, diót sosem szoktam beletenni, de a mogyoró helyett a dió is nagyon jó szerintem.

Hmm.. Még soha nem csináltam linzert tojás nélkül, de mivel sokat kísérletezem, én azt mondom, érdemes megpróbálnod, csak vigyázz az arányokra, ne legyen túl lisztes és sok vajat/margarint és porcukrot tegyél bele. Annyi legyen a vaj és a liszt, hogy egy nagyon puha, könnyű tésztát kapj. Szóval szerintem meg lehet csinálni, csak akkor még több vajat kell belerakni :)

2013. aug. 2. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Dió mehet bele : Ezt úgy szoktam csinálni ,hogy amennyi diót teszek a tésztába annyival kevesebb lisztet . általában ez 2evő kanál dió : 30dkg liszthez

A tojást kihagyhatod ,viszont a zsiradékhoz + liszthez tegyél kevés tejfölt puhitja a tésztát : Ha lehetőséged van akkor ne Rámával hanem sertés zsirral csináld : Sütés után sokkal omlosabb lesz . akár 1 hétig is puha marad így ..

2013. aug. 2. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
A cukrászdában ahová járunk, csak a linzert tudjuk enni, mert azt mondták, hogy egyedül abban nincs náluk tojás. Finom, omlós a tésztája. Én itthon még nem próbáltam konkrétan linzert sütni, de tapasztalat, hogy szinte minden megoldható tojás nélkül. A zsiradék jó minőségű legyen, akkor működni fog.
2013. aug. 2. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
A linzerbe NEM kell tojás. Valóban sertészsirral a legjobb.
2013. aug. 2. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Van olyan linzertészta, amibe nem kell tojás, de amibe írnak, abból nem hagyhatod csak úgy ki, olyan receptet keress, amiben nincs.
2013. aug. 2. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

A linzerbe én sem teszek tojást, és fele zsír, fele vajjal készítem. a gyúrásnál egy kanál tejföl jót tesz, könnyebb összeállítani, rugalmasabb a tészta, nyújtani is könnyebb.

Durvára vágott diót a tetejére szoktam szórni, ha éppen olyant szeretnék, ami diós.

lehet, hogy jó belegyúrva is a darált dió.mindenesetre mogyoró helyett mindenképp használható.

2013. aug. 2. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
ha csak a sárgáját rakod bele akkor,nem fog kiszáradni..nem lesz olyan száraz a tészta...az mondjuk állati eredetű zsiradék,de lényegtelen...szóval ha azt vesszük,hogy magában sárgája zsiradék,ebből jön ,hogy pótolni lehet más........
2013. aug. 2. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
A klasszikus linzerbe alapvetően nem kell tojás. Három rész liszt, két rész vaj és egy rész porcukor, valamint pár evőkanál jéghideg víz, amivel összeáll. A tojássárgájától egy kicsit simább a tészta, de nem lesz semmi baja, ha kihagyod belőle. Bármilyen őrölt olajos mag jó bele, csak az íze lesz más :)
2013. aug. 2. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
2013. aug. 3. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!