Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linzer tésztáját csinálhatom...

Linzer tésztáját csinálhatom tojás nélkül?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy némely receptben írnak tojást, némelyikben csak a zsiradék+liszt+porcukor. Szóval ha teljesen kihagyom (allergia miatt), akkor is jó lesz?

Plusz a másik kérdésem, mogyoró helyett ha diót teszek bele, akkor is jó lesz?



2013. aug. 2. 10:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló jól írja, de ha mindenképp lágyítani akarjuk a linzertésztát (tehát simábbá tenni), akkor az egy tojássárgája kiválóan helyettesíthető egy kanál zsíros tejföllel, és ami igazán jót tesz még neki (omlósabbá teszi), az az ecet - akár alma-, akár bor-, akár sima ételecet, amit a jéghideg vízzel vegyítve adunk a tésztához, összeállításkor.


nálunk allergiásak a gyerkőcök a tojásra, ezért mindent tojás nélkül készítünk, holott alapvetően én is azt tanultam anno, hogy a tojás minden süti alapja - miközben nem -, és az interneten számos remek tojáshelyettesítő módszer lelhető fel, leginkább ameriaki gasztro-oldalakon, érdemes kutakodni...

2013. dec. 3. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
ja, azt lehagytam még, hogy bár nem érződik ki, de ha valaki mégis idegenkedik az ecettől, lehet helyette citromlevet is használni (de nem bolti citromlét, hanem valódi citromból facsartat:)
2013. dec. 3. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2013. dec. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!