Linzer tésztáját csinálhatom tojás nélkül?
Láttam, hogy némely receptben írnak tojást, némelyikben csak a zsiradék+liszt+porcukor. Szóval ha teljesen kihagyom (allergia miatt), akkor is jó lesz?
Plusz a másik kérdésem, mogyoró helyett ha diót teszek bele, akkor is jó lesz?
utolsó válaszoló jól írja, de ha mindenképp lágyítani akarjuk a linzertésztát (tehát simábbá tenni), akkor az egy tojássárgája kiválóan helyettesíthető egy kanál zsíros tejföllel, és ami igazán jót tesz még neki (omlósabbá teszi), az az ecet - akár alma-, akár bor-, akár sima ételecet, amit a jéghideg vízzel vegyítve adunk a tésztához, összeállításkor.
nálunk allergiásak a gyerkőcök a tojásra, ezért mindent tojás nélkül készítünk, holott alapvetően én is azt tanultam anno, hogy a tojás minden süti alapja - miközben nem -, és az interneten számos remek tojáshelyettesítő módszer lelhető fel, leginkább ameriaki gasztro-oldalakon, érdemes kutakodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!