Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőversenyre tippek? Mivel...

Főzőversenyre tippek? Mivel dobjam fel a menüt?

Figyelt kérdés
Baráti főzőversenyt szervezünk, nem kültéri, nem bográcsos. Kruplipürét, fokhagymamártást és fasirtot tervezünk a csapatommal (20 évesek vagyunk, és a pénztárcánk sem bír nagyon ínyenc dolgokat), és az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ötlete, hogyan lehetne feldobni, esetleg a tálaláshoz, vagy valami különlegesebb de mégis egyszerű kiegészítőhöz? Saláta, kiegészítés? Köszönöm előre.
2015. jún. 17. 00:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Krumpliapüré sóskamártással hozzá currys fasírt? :)

Vagy a fasírtot feldobhatjátok chilivel vagy curryvel meg valami sajtkrémmel.

De csinálhattok még a krumplipüréhez lecsóalapot (én így hívom.) Hagyma,paprika,paradicsom,esetleg még tojás.Ezt megfőzhetitek és ráönthetitek a krumplipürére és kaptok egy zöldséges krumplipürét fokhagymamártással és fasírttal menüt. :)

2015. jún. 17. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
47%

Ha esetleg van szakácsfáklya, a püré felszíne kaphat egy kis pirosságot. Ha van csillagos habzsák, abból nyomod ki a pürét, majd jöhet a tűz.

De enélkül is lehet szépítgetni, pl. villával barázdálni.

A krumpliba lehet belesütni apróra vágott császárszalonnát.

Pogácsának sütött fasírtot lehet úgy is csinálni, hogy nagyobb legyen és lapos (hogy azért átsüljön), s nyomsz a közepébe kis mélyedést. Amikor már majdnem kész, akkor beleütsz egy tojást, ami abban sül meg. Óvatosan, nem folyjon szét mindenfelé!

Nekem ez a három dolog nem jön össze. Püré+fasirt, oké, mártás+fasírt már kevésbe, de a püréhez a mártás nem passzol.

Akkor már jobb a fűszervaj. Pepecs, ha nem készen veszed.

Felpuhítasz vajat (NEM margarint!), s belekevered az apróra zúzott foghagymát, meg egy kis petrezselymet. Jól összekevered. Formálj belőle rudat, s hűtsd le keményre.

Amikor tálalod az ételt, egy ilyen vajkorongot teszel a húsra.

Friss saláta most nem lehet gond. Én szeretem a jégsalátát ecetes alaplében.

Könnyen összedobható szinte minden. Paradicsom, retek, feta, bármilyen saláta, sonka (vagy kisütött, visszahűtött császárszalonna), pirított zsemlekocka, zöldhagyma, friss menta és a többi.

Salátát nehéz elrontani (bár nem lehetetlen).

Ha trendi akarsz lenni, akkor olívának hazudott olajat és balzsamecetet használsz hozzá.

2015. jún. 17. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

A 101 olcsó étel (Good Food magazin kiadása) c. könyvben van egy egybefasírt recept: olajon megsenyvesztett hagyma, paradicsompüré, tárkony, bacon, tojás, prézli kerül a húshoz, a tetejére pedig sült bacon összetépkedve, prézli a bacon zsírján megfuttatva és sajt - esetleg ezen is el tudsz indulni. (De Előző fűszervajas ötlete jobban tetszik.)


Krumplipüré, ha menőzni akarunk, akkor nálunk színes:

- pink (céklás)

- narancssárga (répás-sütőtökös)

- zöld (brokkolis)

esetleg zelleres vagy sült fokhagymás.

Ha újkrumplid van, vannak olyan (angol) receptek, ahol héjastól törik össze a krumplit, vajjal és némi fűszerrel.


Saláta: érdemes lenne kipattognod a piacra. Nálunk a nagy fej, különleges (lollo rosso, lollo bionda, tölgylevelű stb.) kerül 120Ft-ba, ha nagyon drága az árus. A múlt héten különleges színű és formájú koktélparadicsom válogatást leltem, 600Ft/kg áron. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy kis szerencsével és éles szemmel is lehet különleges dolgokat találni, és még csak vastag pénztárca sem kell hozzá.

2015. jún. 17. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Tegnap olvastam az uborka-mártást:

Vöröshagymát dinsztelni, rá a kockára vágott ecetes, vagy savanyú uborkát (gondolom a kovászos uborka is jó!), pici vízzel födő alatt puhára párolni, és amikor kész, tejszínbe símára kavarni pici lisztet és azzal az uborkát összefőzni.

Szerintem a fasírozotthoz ez igen-igen jó lenne!!!

2015. jún. 17. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

[link]


Krumplipüré helyett a hercegnő-burgonya???

2015. jún. 17. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
24%
En sajnos a masik csapatnak szurkolok, tehat nem segithetek :D
2015. jún. 17. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok ! A fasírt formájához lenne tippem, ami nekem vendégnél nagyon bevált, mert kicsit meglepődtek az egyszerű stefánia eltérő formájától.Szóval maradjunk egyenlőre az alap fasírt receptnél, a hagymás-fokhagymás... stb magyarosan begyúrtnál. Személyenként főzzetek egy közepes méretű tojást, ami inkább gömbölyű, mint nyúlánk.A keménytojást kézbe vesszük és korbefogjuk a húsmasszával.Oda kell tenni egy tálkában vizet és mindezt vizes kézzel gömbölyíteni. Kb akkora legyen, mint egy kisebb kókuszdió, vagy egy kisdinnye.Sóval olyan női marokban elférjen. Figyelni kell a formázásnál, hogy a tojás középen maradjon, és egyenletes legyen körbe a húsmassza. ha szép formás, zsemlemorzsában megforgatjuk, hogy mindenhol érje.

magasfalú serpenyőben bő zsiradékban kisütjük, folyamatosan forgatva, hogy egyenletesen szépen süljön.

papírtörlőre szedjük.

A szép kerek gömböcöket vagy félbevágjuk, vagy négyfelé cikkekre, mindkét forma nagyon szép, dekoratív.

lehet variálni a fűszerezéssel is. kettévesszük a masszát és az egyik a hagyományos magyaros, kis paprikával színezett, a másik a hagymákat mellőzve fehérborssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, vagy ízlés szerinti fűszerekkel egy világos, szelídebb változat.

a magyaros jellegűhöz nem adnék fokhagymamártást, mert az más sok lenne, de ehhez elmenne.

gyönyörűen lehet szervírozni, a színekkel kell játszani, amit a rengeteg féle zöldség lehetővé tesz.Hosszú lenne leírni, de tényleg kis fantázia kérdése. Citrom karika is mehet díszítésnek, ha bevágjátok a szeletet közepéig, egy kicsit megcsavarva S alakban szépen megáll. A paradicsomot éles késsel lehet középen cikcakkban bevágni és kettévenni és hasonlók.

A krumplipürét is lehet színezni, ahogy már írták, de sóska helyett spenótot ajánlok, mert sokkal szebb színű.

a céklapüré, répapüré is kitűnő, de azért óvatosan, sokszor a kevesebb több.(vagyis nem háromfélét )

Nagyon jó lenne hozzá egy friss, hideg tzatziki joghurtos öntet, egy kis kaporral ízesítve.

Emellett még ajánlanám a sopszka vagy görögsalátát, amelyek mindkét fasírtváltozathoz nagyon üdítő és szerethető.

Csak tippnek szántam a válaszomat, a többiek is remek ötleteket adtak, remélem sikerül választanotok.

Sok sikert :)

2015. jún. 17. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
@ a tzatziki öntetnél nem valami boltira gondoltam, hanem teljesen házi, friss alapanyagokból készített salátára.
2015. jún. 17. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezeket a szuper tippeket!!! Alig tudok válogatni közülük! :)
2015. jún. 17. 20:14
 10/11 anonim ***** válasza:
A #2-es válaszom miért 33%-ot ér?
2015. jún. 17. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!