Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » El szeretném kápráztatni a...

El szeretném kápráztatni a barátomat 1 fincsi vacsival! Olyan receptet keresek, ami gyorsan, könnyen elkészíthető, és finom! Milyen receptet ajánlatok?

Figyelt kérdés
Ja és fontos, hogy olyan legyen, amit már valaki kipróbált, mert rengeteget csalódtam már a szakácskönyvekben és a receptes honlapokban!
2008. szept. 1. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon egyszerű , biztos a siker. szóval fogsz egy tűzálló tálat. Kiolajozod. Erre elkezdesz pakolni csirke pulyka vagy bármi más kiklopfolt hússzeletet. Egy réteg hús, egy réteg szósz, ami a következő. Egy doboz tejszínt összekeversz sóval borrsal, egy doboz konzervgombával, majorannával. Meglocsolod. Megint húsréteg, megint szósz amíg el nem fogy. A kupac tetejére pedig teszel egy kis doboz tejfölből, egy tojásból, és kb tíz deka reszelt sajtból + só+bors-ból készült masszát. Be a sütőbe, kb 35 perc kell neki. Eleinte erős lángon sütöd, 10 perc múlva takarékra veszed és készre sütöd. Ennél egyszerűbb receptem nekem nincs, ha semmire nincs időm, én ezt szoktam előkapni. Köretnek mehet hozzá a krumplipüré, vagy sült krumpli, rizst azt ne, mert naagyon folytós lesz. Mi amúgy görög, vagy kápsalival essszük. Ha akarsz, a rétegek közé, még plusszban rétegezhetsz sonkát ( nem sonkafelvágottad, hanem rendes sonkát)
2008. szept. 1. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem leírni, hogy a húsokat természetesen be kell fűszerezni.
2008. szept. 1. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
javítás: fojtós, nem folytós :)
2008. szept. 1. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Csirke, vagy disznóhúst apróra felkockázod és olajon illetve apróra szeletelt hagymára felteszed fedővel, mert párolni fogod. Ha időközben elfő a leve, kicsi víz. Ha már majdnem megpuhult, gombát illetve kukoricát rakj hozzá. Amíg "rottyan" egyet, egy doboz tejfölt keverj össze egy kis kanál liszttel, majd borítsd nyakon az egészet. Só, bors, stb ízlés szerint. Tésztával tálald. jó étvágyat!
2008. szept. 1. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat!:)
2008. szept. 1. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:
chicken alfredo!!1 nagyon finom a receptje akovetkezo: csirke mellet megfozzod hagymasan de paprikat ne tegyel bele,hagyma vegeta meg bors ez meg fo kulon a vegyes zoldseget meg parolni , kozepesre se nem nagyon se nem nyersen, es kulon fozol tesztat es a hushoz mikor megfo teszel alfredo szoszt amivel oszekevered es a 3 dolgot oszekevered hmm finom!!:)) kis finom voros borral!!
2008. szept. 2. 01:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

ez tutiiiii!!!!


Vodkás csirke

Hozzávalók: 2-4 dl vodka, (tökmindegy milyen)

1-2db fokhagyma

1 kg csirkecomb

vegeta

bors

majoranna

szójaszósz (legjobb a natúr) 4 deci kb

(sózni nem kell, mert a szója sós!! szójából a legjobb a natúr kikkoman-azt hiszem így írják)


A csirkecombokat egyenként a fűszerekkel befűszerezem (mindegy milyen sorrendben, és szójaszósszal meglocsolom

ezt addig végzem feltváltva, amíg tart a csirkecomb

a végén még meglocsolom szójaszósszal az egészet (3 dlrel)

a fokhagymákat félbevágva beleszóróm az edénybe

az 2 dl vodkát beleöntöm

és éjszakára hűtőbe teszem

Másnap jénaiba teszem az egészet, majd a maradék kis vodkát, meg szószt rálocsolom az egészre.

be a sütőbe, először alufóliával, vagy jénai tetejéven, és mikor már szuper puha, akkor kicsit meg lehet pirítani fólia nélkül.

krumplipürével szoktuk mi enni, és tényleg isteni, és abszolút egyszerű!!

2008. szept. 2. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

Mézes-mustáros csirke IV.

Hozzávalók:


1 csirkemell


1 kis fej hagyma


olaj



bors


2dl tejszín


1 evőkanál méz (én érzésböl öntötem a mézet


annyimustár hogy lehesen érezni az ízén (3-4 evőkanál) mustár



Elkészítés: A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon párolni kezdjük. Közben a felcsíkozott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, majd a hagymához adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hús megpuhult, és kicsit meg is pirult, rácsorgatjuk a mézet, és karamellizáljuk egy kicsit, majd ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a mustárt. Pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik, aztán ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

ezt ín is itt kaptam megcsináltam

(14 éves vagyok) szval nem nehézés isteni

2008. szept. 2. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!