El szeretném kápráztatni a barátomat 1 fincsi vacsival! Olyan receptet keresek, ami gyorsan, könnyen elkészíthető, és finom! Milyen receptet ajánlatok?
ez tutiiiii!!!!
Vodkás csirke
Hozzávalók: 2-4 dl vodka, (tökmindegy milyen)
1-2db fokhagyma
1 kg csirkecomb
vegeta
bors
majoranna
szójaszósz (legjobb a natúr) 4 deci kb
(sózni nem kell, mert a szója sós!! szójából a legjobb a natúr kikkoman-azt hiszem így írják)
A csirkecombokat egyenként a fűszerekkel befűszerezem (mindegy milyen sorrendben, és szójaszósszal meglocsolom
ezt addig végzem feltváltva, amíg tart a csirkecomb
a végén még meglocsolom szójaszósszal az egészet (3 dlrel)
a fokhagymákat félbevágva beleszóróm az edénybe
az 2 dl vodkát beleöntöm
és éjszakára hűtőbe teszem
Másnap jénaiba teszem az egészet, majd a maradék kis vodkát, meg szószt rálocsolom az egészre.
be a sütőbe, először alufóliával, vagy jénai tetejéven, és mikor már szuper puha, akkor kicsit meg lehet pirítani fólia nélkül.
krumplipürével szoktuk mi enni, és tényleg isteni, és abszolút egyszerű!!
Mézes-mustáros csirke IV.
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 kis fej hagyma
olaj
só
bors
2dl tejszín
1 evőkanál méz (én érzésböl öntötem a mézet
annyimustár hogy lehesen érezni az ízén (3-4 evőkanál) mustár
Elkészítés: A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon párolni kezdjük. Közben a felcsíkozott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, majd a hagymához adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hús megpuhult, és kicsit meg is pirult, rácsorgatjuk a mézet, és karamellizáljuk egy kicsit, majd ráöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a mustárt. Pár percig forraljuk, amíg besűrűsödik, aztán ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!
ezt ín is itt kaptam megcsináltam
(14 éves vagyok) szval nem nehézés isteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!