Ajánlana valaki jól bevált főzött tortakrémet?
Nekem van egy nagyon szuper csokikrém, de mindíg csak olyat készítek, és most a fiam szülinapjára szeretnék valami más milyet.
Gondoltam, málnakrémre, vagy csak valami Isteni vaniliásra, esetleg mogyorósra.
Hm, nyam-nyam. :-D
Első vagyok.
Citromkrém: 2 egész tojit 2 ek. liszttel kikeversz simára. Hozzákeversz 20 dkg porcukit, majd 1 dl tejet és ezt így egyben sűrűre főzöd. Tűzről levéve kavargatva kihűtöd, ezután belekevered 1 citrom levét és lereszelt héját. 15 dkg puha vajat külön felhabosítasz, majd apránként hozzákanalazod a főzött krémet.
Ugyanez naranccsal=narancskrém (gondoltad volna???)
Diókrém: 20 dkg cukorral, 1 ek. liszttel elkeversz 10 dkg darált diót, majd hozzákeversz 1 dl tejet. Ezt a keveréket kis lángon besűríted és hozzáadsz 1-2 ek. rumot. Félrehúzod és amíg hűl, habosra keversz 15 dkg puha vajat, majd a hideg diókrémet apránként hozzákevered.
Eperkrém: 1 cs. epres pudingport 3 csapott ek. cukorral és 4 dl tejjel a szokásos módon elkészíted. 25 dkg epret pürésítesz, a még meleg pudingba kevered és kihűtöd. 25 dkg margarint felhabosítasz 5 dkg porcukorral, majd az epres krémet hozzákevered.
Gesztenyekrém: 1 egész tojást és 3 ek. lisztet 3 ek. porcukorral simára keversz, és felfőzöd. Hagyod kihűlni. 10 dkg margarint felhabosítasz 3 ek. porcukorral, majd 25 dkg gesztenyemasszát dolgozol bele. Ehhez kevered hozzá a már kihűlt főzött krémet.
Kókuszkrém: 5 dl tejet 5 ek. liszttel simára keversz és felfőzöd. Kihűtöd. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keversz, a főzött krémet hozzákevered, majd a végén beleteszel 1 cs. vaníliás cukrot és 5 dkg kókuszreszeléket.
Remélem, segítettem! :) Aztán küldj postán valami finomat! :) 22/L, 13 hetes baba anyukája
Szia! Jaj nagyon szépen köszönöm a recepteket!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha esetleg málnásat vagy meggyeset szeretnék készíteni, akkor szerinted csinálhatom úgy mint amit leírtál epres receptet csak más gyümölccsel helyettesítve?
Nyam, nyam :-))), igen, csöpög a nyálam ha ezekre gondolok, főleg így diéta idején. :-)
Én amúgy 25 vagyok, és a kisfiam most márc. 15-én lesz 3 éves!
Sok boldogságot neked a picihez!
Igen, az eperkrém mehet málnával is! Dettó ugyanaz a receptje!
Hm... Akkor te is fiatalon szültél, de jó! Én 3 hónapja szültem meg a fiamat, 22 vagyok. :D
Jó sütkérezést és boldog szülinapot a Manónak!
Szerintem ma kipróbálom az epres krémet!
Csak eléggé nyomottnak érzem magam, remélem nem, leszek beteg!
Igen én is 22 voltam amikor a kisfiam megszületett.
Én is imádok sütni, viszont úgy látom fiatal korod ellenére te is. :-)
Köszönöm a recepteket!
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!