Milyen alapanyagokat, fűszereket használjak jófajta házi pác elkészítéséhez?
A csirkemell nem lesz száraz, étolaj, füszerek (paprikapor, fokhagyma, bors), méz keverékében pácold. A húst és a pácot együtt tedd egy fagyasztószacskóba, zárd le és legalább egy órát pihentesd - de akár egy-két napot is lehet, ha garantaltan friss volt a hús.
Halat nem érdemes pácolni, mert anélkül is gyorsan készen van, ha pácolnád, akkor meg szétesik. Elég a felhasználás elött füszerezni - ajánlott hozzá só, fehér bors, citromlé
A csirkemell nem száraz, ha jól van elkészítve. Még pác sem kell hozzá...
De! nagyon finoma fokhagymás tejben, vagy joghurtban hagyod néhány órára és úgy sütöd ki.
A mézes-mustáros-kecsapos-borsos-majorannás páccal bekent, pihentetett húsnak is nagyon finom lesz az íze, és porhanyós is lesz. ebbe is lehet hagymát is használni akár fokhagymát, akár karikára vágott hagymát, amikor lerétegezzük egy dobozba.
Legjobb eredmény a pácos húsoknál, ha kevés zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, egy picurka vizet öntünk alá és lefóliázva sütjük kb 30 percig. A fóliát levéve lehet neki egy kis színt adni, de ne sokáig, mert tényleg kiszáradhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!