Mi az az étel amit a legkevesebb pénzből ki tudtok hozni?
Valószínűleg a sült zöldségekkel kevert rizs, szezonális zöldségekből, s az még teljesen jó is. Elég jó ár/kalória aránya lehet (főleg, ha igen zsíros :D), összetételben persze hiányos, de azon is segíthet pár tojás.
Ha ilyeneket ennék, nagyon kicsiny lenne az ételköltségem...
Egyetemista vagyok, a hónap végén gyakran fogyok ki a pénzből, nekem ezek a túlélős kajáim:
- 1kg krumpli kb 100 forint, hasábburgonya formájúra vágom és kisütöm. Nem valami tápláló, de jól lehet vele lakni.
- leveskocka(6db-os kiszerelés 150-200 forint): főzök belőle egy levest(csak víz kell hozzá), esetleg veszek hozzá konzerv borsót.
- sajtos-tejfölös tészta. 500g tésztát lehet venni 200 forint alatt, veszek hozzá valami tejfölszerű förmedvényt meg sajtot amit ráreszelhetek.
- zabkása: 300 forint fél kiló, vízzel felengedem és almával ízesítem, 5 étkezésre jó a fél kg.
Nem ezek a legegészségesebb kaják, de ha kicsit kifutsz a pénzből akkor jól tudnak esni.
Nálam a vésztartalék a tojás . 40 ft egy darab,nekem 3 elég,egy jó kanál kacsazsíron kisütöm tükörtojásnak ,vagy hagymával rántottának. e a nagyétkűek sem gondolom,hogy 5 nél többet megesznek,ha zsírt raknak alá.
Ez sokáig laktat,egészséges . A tészta nálam jó ha egy óráig kitart,utána megint ennék,csipegetnék ..
Szia!
A korábbiakkal egyetértek: krumplis, rizses ételeket mindenképp olcsón ki lehet hozni, főleg, ha ezeket nagy tételben veszed meg.
Részemről a kedvenc olcsó étel a bundáskenyér: olcsó fehér kenyér, 2 tojás, kevés zsír vagy olaj és máris kész. Részemről még lilahagymát és majonézt szoktam enni hozzá, mert azért annyira nem kell sosem spórolni szerencsére, hogy ezek ne lennének itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!