A Tatárbifszteket nem kell főzni vagy sütni? Nyersen kell enni? Nem veszélyes a Nyers hús és tojás?
Nyersen kell enni és igenis veszélyes. Ha a húsban vagy tojásban bármi fertőzés van, azt tuti elkapod (pl. szalmonella).
Egyébként szerintem az íze is borzalmas, egyszer kóstoltam bele valami puccos fogadáson, ahová véletlenül eljutottam és komoly gondot okozott, hogy szalonképes módon megszabaduljak az egésztől, brrrr :S
Üdv,
A bélszín pác: őrölt fehér bors, mustár.Beszórod a lehártyázott húst a borssal, majd megkened a mustárral. Végül egy műanyag tálba belerakod, és felöntöd annyi étolajjal, hogy ellepje. Az olaj nem hagyja levegőhöz jutni, így nem romlik, csak érik.3 napra hűtőbe teszed. Ha kivetted, lecsepegteted az olajat, nagyjából lehúzod a mustárt a kezeddel, majd ledarálod.(1:célszerű csak a bélszínfejből készíteni, a többit meg lehet sütni egészben, vagy szeletben.2:eleink nem darálták, hanem késsel vágták annyira apróra, hogy 'kenhető' állagú legyen.) só, bors, pirospaprika, mustár, vöröshagyma(finomra vágva), vaj, tojás sárgája, worchester szósz. Ezekkel teljesen elkevered, majd pirítósra kened, és megeszitek...
A sertéshúsban valóban van egy fajta féreg(trichina), ami viszont sütés-főzés közben ártalmatlanná válik. Ugyanilyen 'lakó' a marhahúsban nincs.
A tojás, ha nagyon nagy otthon a pánik a szalmonellától, akkor Neomagnolos vízzel lehet fertőtleníteni.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!