Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fehér csokis, mascarponés...

Fehér csokis, mascarponés krémet hogyan készítsek? Így vajon jó lenne?

Figyelt kérdés
Általában úgy készítjük a tortákba a krémet, hogy egy besamel alapot ízesítünk, majd utána ha kihűlt, vajjal kikeverjük. Én most azt találtam ki, hogy a besamelbe beleolvasztanám a fehér csokit, és nem vajjal, hanem a mascarponéval keverném ki. Vélemény? Tapasztalat?
2010. febr. 23. 14:14
 1/3 anonim ***** válasza:

szerintem inkább olvaszd meg a csokit gőz fölött, azután keverj bele egy kis tejszínt, és ízlés szerint mascarponét.

fontos, hogy a tejszín ne legyen túl hideg, a csoki meg túl meleg, mert akkor kicsapódhat.

2010. febr. 23. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Így nem lesz túl lágy? Meg lehet vele tölteni egy tortát?
2010. febr. 23. 15:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló elképzelése nem rossz,de sztm nem dermed vissza annyira a csoki,hogy tortát lehessen tölteni vele...

Javasolnám,hogy a besamelt azért inkább ne hagyd ki

2010. febr. 23. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!