Bevált képviselőfánk receptet?
Figyelt kérdés
már google-ban rákerestem, de mindegyik máshogy írja. nektek mi az ami bevált, és mire kell figyelni, hogy jó legyen?2010. febr. 21. 07:35
1/2 anonim válasza:
10 evőkanál vizet felforralsz, ezután beleteszel l0 dkg vajat. Amikor elolvadt és forr, még a gázon beleöntesz 10 dkg lisztet. Addig kevered,míg össze nem áll. A gázról levéve, pár percet pihentetve, hozzáadsz egyenként 5 db tojást. Mindegyikkel külön-külön jól kikeverve. Pihenteted egy 15-20 percet. Kivajazott,lisztezett tepsibe halmokat raksz belőle. Előmelegített forró sütőbe tenni, nem kinyítani az ajtaját, amíg fel nem jön. Végül megtölteni.
2/2 anonim válasza:
1 liter víz,
1 kg zsiradék
kevés só. Felforral.
Ekkor bele
1 kg liszt . Cukrot nem javaslom, csak hamarabb megég tőle.
Reszteld kb 4 percig (vízelvonás).
35 -40 tojás géppel belekever. A tészta "szakadjon" mikor habverővel vagy fakanállal próbálod csurgatni. Tehát nem folyósra. Mielőtt beteszed a forró sütőbe, győződj meg, hogy a fánkocskák nem tapadna, mikor ujjaddal hozzáérsz.
Ha nem nyomod baromi nagyokra nagyobb eséllyel fog sikerülni a kisütés is, és hamarabb. Akár 4x-esére is megnő majd .
Kezd kb 210 fokon, aztán kb 10 perc múlva vedd vissza 170 körülire. A legjobb ha még kisebbre is vissza tudod venni, tulajdonképpen kiszárítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!