Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált képviselőfánk receptet?

Bevált képviselőfánk receptet?

Figyelt kérdés
már google-ban rákerestem, de mindegyik máshogy írja. nektek mi az ami bevált, és mire kell figyelni, hogy jó legyen?
2010. febr. 21. 07:35
 1/2 anonim válasza:
10 evőkanál vizet felforralsz, ezután beleteszel l0 dkg vajat. Amikor elolvadt és forr, még a gázon beleöntesz 10 dkg lisztet. Addig kevered,míg össze nem áll. A gázról levéve, pár percet pihentetve, hozzáadsz egyenként 5 db tojást. Mindegyikkel külön-külön jól kikeverve. Pihenteted egy 15-20 percet. Kivajazott,lisztezett tepsibe halmokat raksz belőle. Előmelegített forró sütőbe tenni, nem kinyítani az ajtaját, amíg fel nem jön. Végül megtölteni.
2010. febr. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

1 liter víz,

1 kg zsiradék

kevés só. Felforral.

Ekkor bele

1 kg liszt . Cukrot nem javaslom, csak hamarabb megég tőle.

Reszteld kb 4 percig (vízelvonás).

35 -40 tojás géppel belekever. A tészta "szakadjon" mikor habverővel vagy fakanállal próbálod csurgatni. Tehát nem folyósra. Mielőtt beteszed a forró sütőbe, győződj meg, hogy a fánkocskák nem tapadna, mikor ujjaddal hozzáérsz.

Ha nem nyomod baromi nagyokra nagyobb eséllyel fog sikerülni a kisütés is, és hamarabb. Akár 4x-esére is megnő majd .

Kezd kb 210 fokon, aztán kb 10 perc múlva vedd vissza 170 körülire. A legjobb ha még kisebbre is vissza tudod venni, tulajdonképpen kiszárítani.

2013. nov. 15. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!