Kaptam vidékről egy tiz kilós libát. Csak ketten vagyunk, nem akarom egybe sütni, mert nem fogy el. Miket csináljak belőle, hogy gazdaságos legyen és finom?
Mindenképpen előbb szét kell szedned, aztán meglátod, mennyi lesz.
Ezekből eldöntheted, hogy most frissen mit csinálsz meg.
Gondolom egy részét azonnal megsütöd. comb, mell a legjobb erre.
Ludaskása, leves az aprólékból, máj evidens, hogy megsütve, de, ha van rajta háj is, akkor abban süsd majd.
Ha nem zöldséges ludaskása, akkor lehet pörkölt is, illetve rizseshús.
Porciózd szét, tervezd meg a sorsát, és írd rá, hogy minek szánod, amit lefagyasztasz belőle.
Készrefőzve is lefagyaszthatod, amit lehet.
lesütve is max egy hétig áll el biztonsággal,de addig is minden nap libát kell ennetek :D
A lesütött húsból darálva , dinsztelt hagymával,főtt tojással, mustárral, tejföllel, majorannával, borssal, kis pirospaprikával húspástétomot is készíthetsz, így nem lesz annyira unalmas, ráadásul ez is fagyasztható adagokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!