Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai spagettihez a darált...

Bolognai spagettihez a darált marhahúst pirítás előtt meg kell főzni?

Figyelt kérdés

Életemben először készítenék bolognait, egyelőre csak az egyszerűbb változatot (vettem a szószt). Úgy emlékszem, anyám mindig megfőzte a húst előtte elegendő vízzel, hogy ellepje, majd leöntötte róla a vizet, s utána kezdte el olajon pirítani. A sertést. Sose csinálta marhahúsból, én viszont most azt vettem.

Tippeket, tanácsokat várnék, hogy ki hogy szokta elkészíteni, kinek mi válik be a legjobban?

Ha főzni kell, mennyi idő alatt fő meg a darált marhahús? Valamint mennyi idő alatt pirul meg?

2015. ápr. 11. 17:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Olajon a hagymát ledinszteled majd hozzáadod a darált húst.

Ha a hús elfőtte a levét hozzáadod a paradicsompürét (tehetsz hozzá egy kis lecsót,gulyáskrémet is).Sózod, borsal ,oregánóval, bazsalikommal, fokhagymával fűszerezed. Felöntöd annyi vízzel hogy éppen ellepje majd szakaszosan készre párolod.

2015. jún. 4. 19:40
 12/12 anonim válasza:
100%

A legjobb egyszerűbb változat:

Kevés olajon egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk(dinsztelés= lassú lángon "pirítás"), majd a felszeletelt 3 gerezd fokhagymát is hozzáadjuk, párat kavarunk rajta aztán mehet rá a darálthús, fehéredésig pirítjuk közepes lángon, majd fűszerezés: só, frissen őrőlt bors, pirospaprika(ha nem zacskós alapot használunk),reszelt répa 1 db, halványító zeller 1-2 darab felkockázva, fél liter víz fedővel fél óra lassú lángon, majd jöhet a jó minőségű paradicsompüré és oregánó, bazsalikom, cukor, fedő nélkül még negyed óra...a legvégén fél deci tej. 7 percig főzött spagettival tálaljuk és reszeltsajttal.

2021. márc. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!