Bolognai spagettihez a darált marhahúst pirítás előtt meg kell főzni?
Életemben először készítenék bolognait, egyelőre csak az egyszerűbb változatot (vettem a szószt). Úgy emlékszem, anyám mindig megfőzte a húst előtte elegendő vízzel, hogy ellepje, majd leöntötte róla a vizet, s utána kezdte el olajon pirítani. A sertést. Sose csinálta marhahúsból, én viszont most azt vettem.
Tippeket, tanácsokat várnék, hogy ki hogy szokta elkészíteni, kinek mi válik be a legjobban?
Ha főzni kell, mennyi idő alatt fő meg a darált marhahús? Valamint mennyi idő alatt pirul meg?
Olajon a hagymát ledinszteled majd hozzáadod a darált húst.
Ha a hús elfőtte a levét hozzáadod a paradicsompürét (tehetsz hozzá egy kis lecsót,gulyáskrémet is).Sózod, borsal ,oregánóval, bazsalikommal, fokhagymával fűszerezed. Felöntöd annyi vízzel hogy éppen ellepje majd szakaszosan készre párolod.
A legjobb egyszerűbb változat:
Kevés olajon egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk(dinsztelés= lassú lángon "pirítás"), majd a felszeletelt 3 gerezd fokhagymát is hozzáadjuk, párat kavarunk rajta aztán mehet rá a darálthús, fehéredésig pirítjuk közepes lángon, majd fűszerezés: só, frissen őrőlt bors, pirospaprika(ha nem zacskós alapot használunk),reszelt répa 1 db, halványító zeller 1-2 darab felkockázva, fél liter víz fedővel fél óra lassú lángon, majd jöhet a jó minőségű paradicsompüré és oregánó, bazsalikom, cukor, fedő nélkül még negyed óra...a legvégén fél deci tej. 7 percig főzött spagettival tálaljuk és reszeltsajttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!