Ezekből milyen sütit süssek, teceptel?
Főzz egy csésze kakakót = kakaópor + tej
azzal locsolj be, gyúrd össze a daráltkekszet. De jó úgy is, ha egy adag lefőzött kávéval gyúrod össze.
Símísd el egy tortaformában, (ha nincs, megteszi egy tálca is)
Aztán jöhet a töltelék: egy sor nutella, majd ismét a keksz, a következő sor töltelékként a vajat a kristálycukorral símára-habosra kavarod. Jó bele egy csomag vaníliás-cukor, vagy éppen citrom reszelt héja + 1-2 csepp citromlé.
Ha van még a darált kekszből esetleg még egy sor a tetejére, és azt lezárásként ismét nutellával a tetejét is vékonyabban, és akár még az oldalát is.
Rakd a hűtőbe, pár óra, esetleg egy éjszakára!
Csinálj kekszes őrgerincet, rum nem lényeg bele, én sem szoktam beletenni és ha nincs őrgerinc formád, akkor más tálban is megsütheted.
Ha jól nézem, a 2-es is gyakorlatilag ugyanazokat a hozzávalókat írta felhasználni, csak nem rétegezve, torta-szerűen összerakva, hanem a hozzávalókat mind-mind összegyúrva.
Így is jó, úgy is jó, szerintem a lepontozásnak semmi értelme. Ennyi hozzávalóból mást nem is igazán lehet csinálni.
Esetleg még az összegyúrtakból golyókat formázni, és ha van esetleg még egy kis lekvárt is bele, és kókusz-reszelékben megforgatni. Úgy is fincsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!