Szerintetek ezt a húsvéti túrós nyuszi receptet el lehet készíteni édesen?
Csak nagyon kevés cukrot lehetne beletenni, mert az is változtat az állagán.
Még forrón lehetne erősen cukros tejjel bekenni a tetejét,
A Mondo Magazin facebook oldalán pont ma jött ki ezekkel a képekkel egy recept, édes tésztával leírva:
Hozzávalók:
3 csésze liszt
2 evőkanál cukor
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 csésze tejföl
1/4 csésze víz
2 evőkanál vaj
1 tojás
Így készül:
A vajat, tejfölt, vizet tegyük egy serpenyőbe, és melegítsük fel, de ne főzzük! Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd adagoljuk hozzá a többi összetevőt. Ezután a kézi habverő spirálos kanalaival kezdjük el dagasztani. Ha nagyon sűrű, adhatunk még hozzá vizet.
Helyezzük meleg helyre, s hagyjuk kelni jó egy, másfél órán át. Amikor a duplájára nőtt vágjuk 16 részre. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, formázzuk meg a nyuszikat, a füleket ollóval vágjuk le, majd süssük 10-20 percig 180 fokon, vagy pirulásig (villával ellenőrizzétek, hogy belül is megsült-e már!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!